АКТУАЛЬНО

Військові капелани освятили новий надбанний хрест храму Святого архистратига Михаїла Академії сухопутних військ

Четвер, 29 січня 2015, 18:37
28 січня 2015 року військові капелани освятили новий надбанний хрест храму Архистратига Михаїла, що знаходиться на території Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Очолив чин освячення о. Степан Сус, голова Центру військового капеланства та настоятель Гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ. Разом із головним військовим капеланом Львівської архиєпархії участь в освяченні взяли: о. Андрій Хомишин - капелан навчального закладу та о. Богдан Кулик - студентський капелан Національного Лісотехнічного університету.

Також в освяченні купольного хреста взяли участь: генерал-лейтенант Павло Ткачук, начальник Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, офіцери, курсанти та працівники навчального військового закладу.

На завершення освячення о. Степан Сус подякував військовослужбовцям за участь в освяченні хреста. Звертаючись до присутніх капелан підкреслив, що подія, яка сьогодні відбулася має велике значення в історії військового навчального закладу. Як зауважив о. Степан, попереднє освячення та встановлення купольного хреста було в 1937 року, у час освячення храму Архистратига Михаїла. Також головний військовий капелан закликав військових пам'ятати, що для кожного християнина хрест Господній є спасінням, знаменом перемоги над злом та захисту від нього. Голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії побажав кожному присутньому: "Нехай цей хрест, що став перемогою над смертю, злом та ненавистю, додає нам сили в житті впевнено крокувати вперед із молитвою та великим довір'ям до Бога".

Перед встановленням хреста на відреконструйовану баню о. Степан подякував начальнику Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанту Павлові Ткачуку за допомогу в реконструкцію купола храму Архистратига Михаїла.

Капеланство.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next