АКТУАЛЬНО

XXVII Молодіжну пішупрощу провели зі Стрия до Гошева

Вівторок, 21 травня 2019, 14:33
19 травня 2019 року відбулася XXVII Молодіжна піша проща зі Стрия до Гошівської чудотворної ікони Матері Божої на Ясній горі.

«Ми приходимо на це місце, щоб відкрити для себе таїнство постаті Божої Матері, котра тут промовляє до наших сердець, щоб ми наповнилися Божою мудрістю, яка змінює життя», – звернувся до паломників Єпарх Стрийський Тарас Сеньків, вітаючи всіх присутніх на багатотисячній Літургії.

Під час своєї проповіді архиєрей, аналізуючи текст недільного Євангелія про оздоровлення чоловіка в Єрусалимській чудотворній купелі, провів паралель із людиною сучасного світу та людьми, котрі очікували в купелі, коли зрушиться вода. «Там не було любові, там не було солідарності, співчуття, там була жорстока боротьба: або я, або – він. Це є картиною нашого сучасного життя, де ведеться конкуренція і боротьба за право сягнути собі добра, позбавивши цього іншу особу. І припинити цю боротьбу може лише той, хто відкриє для себе близькість Бога. Відкриє для себе Христа, котрий дає людині більше ніж людина хоче осягнути в цьому житті», – сказав владика Тарас, звертаючи увагу прочан на справжню потребу кожної особи – потребу Бога, Котрий дарує людині вічність.

На завершення Єпарх Стрийський вказав на фатальний наслідок гріха, коли людина віддаляється від Бога та позбавляє себе правдивого життя. А відтак проповідник закликав молодь заповнити життя справжнім змістом – Богом, щоб на кожне Його Слово відповідати ствердним «так», навчитися довіряти Богові, бо в цій довірі людина вступає у радість Христового воскресіння.

«І хай наша спільна молитва буде проханням про великий дар божественної мудрості, щоб ми відкривали кожної миті і в кожному місці свого життя Божу присутність. І цінували цей дар Божої близькості більше, ніж будь що у світі», – сказав владика Тарас.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next