АКТУАЛЬНО

«Мене засмутило те, що деякі пункти Декларації спричинили багато непорозумінь, а відтак і страждань», – кардинал Курт Кох

Вівторок, 19 квітня 2016, 16:41
Дякую вам за листа, котрий став для мене своєрідною лекцією духовності. Прочитавши його, я пережив подвійне почуття смутку. Перше – я намагався зрозуміти, що в кубинській Декларації є такого, чого ми не хотіли сказати. Друге – розуміння того, що це спричинило багато непорозумінь, а відтак і страждань.

Такі слова сказав кардинал Курт Кох, президент Папської ради у справах єдності християн, під час зустрічі зі студентами Української папської колегії Святого Йосафата. Зустріч відбулася 18 квітня 2016 року у Римі.

Президент Папської ради у справах єдності християн відгукнувся на запрошення українських студентів про зустріч, котре вони йому висловили у своєму листі після підписання спільної Декларації між Папою Франциском та Патріархом Кирилом 12 лютого цього року.

Під час зустрічі кардинал Кох представив студентам колегії передумови підготовки історичної зустрічі на Кубі, перебіг зустрічі, а також контекст укладання та підписання Декларації.

Після слова кардинала відбувся змістовний діалог, під час якого студенти ставили запитання. Питання головним чином стосувалися пунктів 25, 26, 27 підписаної Декларації, котрі посередньо та безпосередньо стосуються Української Греко-Католицької Церкви, Українських Православних Церков та війни в Україні.

«Мусите усвідомлювати всю важкість написання спільної декларації двох Церков, Глави котрих не зустрічалися впродовж століть», – сказав кардинал Курт Кох.

На завершення зустрічі кардинал попросив про молитовний супровід екуменічного руху в Церкві, висловивши також свою вдячність за небайдужість щодо подій церковного життя, котрі відбуваються в сьогоденні, та за щирий і виважений діалог.

 

Роман Демуш для Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next