АКТУАЛЬНО

«Я пишаюсь тим, що Україна — серед країн, які є частиною цього братства», — Президент України надіслав вітального листа «Лицарям Колумба»

Середа, 08 серпня 2018, 17:04
Президент України Петро Порошенко привітав делегатів з нагоди 136-ї Конвенції «Лицарів Колумба». У своєму листі він наголосив на важливих взаємних засадах розвитку та братерства Ордену, а також на тому, що Україна має велику честь бути учасницею цієї спільноти. Вітального листа зачитав п. Богдан Ковалів, Територіальний делегат України.

«Маю велику честь і задоволення вітати вас з нагоди 136-ї Найвищої конвенції «Лицарів Колумба»! Уже багато років Орден лицарів Колумба дає нам дорогоцінний досвід. Він вчить нас працювати та будувати наше життя на засадах етичності. Він показує нам, як втілення принципів милосердя, єдності, братерства і патріотизму дає неймовірні результати для спільнот по всьому світу. Я пишаюсь тим, що Україна — серед країн, які є частиною цього братства», — зазначив у листі Президент України Петро Порошенко.

Керманич держави також згадав про велику роль Блаженнішого Любомира, коли духовний лідер греко-католиків вирішив запросити лицарів Колумба до України. Окрім цього, очільник держави висловив сум, що Блаженніший Любомир тепер не серед нас, «однак ми його пам’ятаємо з великою пошаною!»

«Ми відчуваємо велику вдячність до дорогого для всіх українців Блаженнішого Любомира Гузара за його ініціативу запросити лицарів Колумба до України. Як шкода, що він зараз не з нами! Пояснюючи свою прихильність до лицарів на Найвищій конвенції у далекому 2005 році, Блаженніший сказав, що він вважає лицарів Колумба чоловіками з живою вірою. Я б хотів додати, що ці чоловіки достатньо сильні, щоб протистояти будь-яким викликам і робити світ кращим», — підкреслив Петро Порошенко.

А згодом додав: «Я захоплююся тим, що ви робите в Україні. Я особливо вдячний за те, як ви з усіма нами, плече до плеча, у ці непрості часи допомагаєте відновлювати суверенітет і цілісність нашої держави. Дуже цінним є ваш практичний внесок у реабілітацію наших військових і підтримку сімей, вимушено переселених з Донбасу і Криму. Високо цінуючи те добро, яке ви зробили і робите в Україні і світі, я бажаю вам наснаги у вашій життєвій місії служити людям як справжні християни, якими ви є», — щиро подякував наприкінці листа Президент України.

Нагадаємо, у вівторок, 7 серпня, в м. Балтимор (США) розпочалася 136-та Конвенція «Лицарів Колумба». Тема цьогорічної Конвенції — «Лицарі Колумба — лицарі милосердя».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next