АКТУАЛЬНО

«Я сьогодні прагну подякувати вам усім з глибини серця», – владика Богдан до співробітників і жертводавців «Реновабіс»

Неділя, 15 травня 2016, 22:24
Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, узяв участь у заключній збірковій акції, яку цими днями проводив благодійний фонд німецьких католиків «Реновабіс».Пожертви збирали задля підтримки пасторальних та соціальних ініціатив Католицьких Церков у країнах Центральної та Східної Європи.

Головним моментом заходів стала урочиста Архиєрейська Літургія з нагоди свята П’ятдесятниці, яку 15 травня відслужив Секретар Синоду УГКЦ у храмі Святого Георгія м. Фрайзінга. Із владикою Богданом співслужили місцевий єпископ Бернгард Гасльберг та священики архидієцезії Мюнхен-Фрайзинг.

У рамках свого візиту до Німеччини представник УГКЦ зустрічався з жертводавцями, працівниками «Реновабісу», представниками місцевої церковної спільноти та державної влади. Під час цих зустрічей він розповідав про актуальну ситуацію в Україні, спричинену воєнною агресією Росії на Донбасі, про роль Церков у суспільно-політичних подіях останніх років, а також ділився думками щодо пріоритетів пасторального служіння УГКЦ у сучасних обставинах.

Окрім цього, Секретар Синоду звернув увагу на важливість поширення правдивої інформації про «драму 45-мільйонного європейського народу», який змушений платити за свою свободу і гідність велику ціну. Він, зокрема, зауважив, що «не менше ніж фізичні страждання, людям в Україні завдає болю той факт, що війна в Україні «нерідко замовчується та ігнорується західними медіа». Тому цінними і важливими є, на думку єпископа, постійні докази і сигнали солідарності та близькості, які надходять в Україну з Німеччини, зокрема від німецьких католиків.

«Я сьогодні стою тут, перед вами, і прагну вам усім – пастирям Католицької Церкви, співробітникам і жертводавцям «Реновабісу», усім братам і сестрам у вірі в Німеччині – від імені нашої Церкви, українського народу та всіх стражденних людей в Україні з глибини серця подякувати. Ваші молитви, ваша близькість і ваше співпереживання додають нам відваги, обдаровують нас надією, зміцнюють нас у випробуваннях щоденного життя», – зазначив владика Богдан.

На закінчення він підкреслив, що «у війні немає переможців. Війна завжди є, за словами святого Івана Павла ІІ, поразкою для людства. Ось чому не допустити війни або якнайшвидше зупинити її є настійливим завданням усіх людей доброї волі». У зв’язку з цим представник УГКЦ закликав присутніх до подальших молитов за мир в Україні і до дієвої солідарності з тими, хто страждає від воєнної агресії проти України.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next