АКТУАЛЬНО

«Я йду, тому що настав час, щоб прийшла нова людина», - д-р Антуан Аржаковський

Четвер, 23 червня 2011, 16:14
У середу, 22 червня, в Українському католицькому університеті відбулись урочистості з нагоди завершення діяльності на посаді директора Інституту екуменічних студій д-ра Антуна Аржаковського. За вагомий внесок у поширені екуменізму та християнських цінностей у публічних сферах під час семінару «Інституту екуменічних студій – 7 років: підсумки діяльності та перспективи розвитку» радник міського голови Львова Богдан Панкевич від імені Андрія Садового нагородив п. Антуана Аржаковсього «Золотим гербом м. Львова».
У середу, 22 червня, в Українському католицькому університеті відбулись урочистості з нагоди завершення діяльності на посаді директора Інституту екуменічних студій д-ра Антуна Аржаковського. За вагомий внесок у поширені екуменізму та християнських цінностей у публічних сферах під час  семінару «Інституту екуменічних студій – 7 років: підсумки діяльності та перспективи розвитку» радник міського голови Львова Богдан Панкевич від імені Андрія Садового нагородив п. Антуана Аржаковсього «Золотим гербом м. Львова». Під час урочистостей зроблено підсумок діяльності ІЕС в УКУ та показано фільм про інститут та його проекти. «Хочу подякувати Богові, що дав нам думку сім років тому в УКУ в особі Антуана Аржаковського заснувати ІЕС, - зазначив президент ІЕС о. Іван Дацько. – І тепер Антуан передає свою важку, але здійснену естафету своєму наступнику «щоб усі були одно». Ректор УКУ о. д-р Борис Гудзяк побажав, щоби були великі амбітні проекти, які вимагають росту і які були б завершені, та відзначив важливість та цінність дружби в екуменічному русі. «Перед інститутом з моменту створення постало питання, якою мовою говорити і діяти. Адже проблема мови є серйозним бар’єром в екуменізмі. – додав професор Джефрі Вилз. - І була чітка позиція  зачинателів – говорити і діяти однієї мовою: мовою любові, бо всі християни розуміють цю мову». Протягом семи років існування інституту п. Анутан Аржаковський намагався дотримуватися цієї позиції: «Я фізично повірив, що створення ІЕС є Божою волею і розпочав служіння, щоб працювати задля єдності. І тепер я йду, тому що настав час, щоб в ІЕС прийшла нова людина, бо в Україні вже виконав свою місію  - тут є достатньо людей, які мають екуменічний досвід, а також грошовий фонд, який становить 450 тисяч доларів. Антуан Аржаковський повертається до Франції, адже там відбувається духовне відродження. «Мене запросили до Парижа, у коледж бернардинців, що є найстарішим у світі. Там працюватиму в напрямі політичного богослов’я. Хочу відродити те, що є зараз актуальним – зв'язок між демократією і духовністю».  

Повідомили в Інституті екуменічних студій

Довідка: Антуан Аржаковський народився 5 жовтня 1966 року у Парижі. Закінчив Сорбоннський університет, опісля – Вищу школу соціальних наук, де здобув ступінь доктора історичних наук. До переїзду до Львова працював директором Французького коледжу при Московському державному університеті, потім - аташе з питань освіти в Посольстві Франції в Україні, заступником директора Французького культурного центру в Україні.  З 2004 року очолював Інститут екуменічних студій УКУ. Доктор Антуан Аржаковський є автором багатьох публікацій та книжок, зокрема відомої книги «Бесіди з Блаженнішим Любомиром Гузаром. До постконфесійного християнства». А також є членом міжнародних конференцій та семінарів.  
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next