АКТУАЛЬНО

«Я знаю, що там нелегко та з Богом буде легше», - Митрополит Василь до бійців Нацгвардії

Понеділок, 05 січня 2015, 10:52
Напередодні ротації у зону АТО, 3 січня, владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, зустрівся з тернопільськими бійцями Національної гвардії України. Архиєрей помолився за них, благословив кожного та від імені вірних архиєпархії подарував автомобіль марки Volkswagen Transporter 4.

Владика потиснув руку кожному бійцеві, дякував за готовність захищати Батьківщину, обійняв вояків, запитуючи їхні імена: «О, князь Володимир! Вітаю, хай Бог благословить тебе. Олександр - великий воїн-побідитель! Дмитре, всіх благ тобі! Ярослав – князь Ярослав Мудрий! Ігор - князь Ігор! Василь – тезка мій! Хай Бог благословить тебе! Ходи Василю тебе поцілую».

Благословення архиєрея та щире спілкування піднесло бойовий дух бійців. Владика закликав: «Як буде вам там важко, ви помоліться. Я знаю, що там нелегко. З Богом буде легше. Хай Бог вам поможе. Щасливо вам».

Владика Василій освятив і передав автомобіль марки Volkswagen Transporter 4 на потреби армії. Вантажно-пасажирський бус придбаний на пожертви вірних Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Як зазначив командир батальйону Нацгвардії Тернополя Віктор Шершун, це штабний варіант автомобіля для виконання термінових завдань, для перевезення мобільних груп, переслідування противника. Бійці отримали також одноразовий посуд, взуття та інші речі.

Командир Віктор Шершун сказав: «Резерв батальйону Нацгвардії Тернополя вже втретє виїжджає в зону АТО. Особовий склад готовий до виконання поставлених завдань в зимовий період. Ми повністю екіпіровані, одягнуті, маємо всі засоби для обігріву, які нам надали громада Тернопільщини та церква. Нам придбали форму з бушлатами та теплим взуттям. Ми маємо все для того, щоб гідно виконувати свої обов’язки. Дякую усім, хто нам помагає. Нам дали  все - і маскувальні сітки, і взуття і буржуйки, і автомобіль, і пальне та запчастини для техніки. Також нам допомогли придбати тепловізор».

Це вже четвертий автомобіль, який було придбано на кошти фонду цільової допомоги українській армій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. 30 жовтня Митрополит подарував автомобіль Opel Frontera (2.3 TDI, 4x4) ІІ-ій роті добровольчого батальйону «Айдар». 13 листопада Volkswagen Transporter 4 отримали бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль» УМВС України в Тернопільській області. 19 грудня Volkswagen Transporter 4 передали інженерно-будівельному батальйону військової частини В0796, що дислокується у Новоайдарівському районі Луганської області. Також 24 листопада священики, які служать у Марійському духовному центрі Зарваниця, подарували вантажний автомобіль ГАЗ 3506 військовим 6-го батальйону територіальної оборони «Збруч», що дислокується у м. Тернопіль.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next