АКТУАЛЬНО

Як бути справжніми? Відповісти на це запитання намагалася молодь на зустрічі у монастирі Святого Герарда

Вівторок, 06 березня 2018, 12:11
3 березня 2018 року в редемптористському монастирі Святого Герарда смт Гніздичів (Кохавина) представники спільноти «Кохавинські Зорі» мали духовну віднову – потягом дня молоді люди роздумували над «скиданням масок».

У цьому їм допомагали о. Тарас Голота, п. Олег Чихарівський, волонтер Володимир і друзі з "L'ARCHE" Богдан та Антон. Темою зустрічі було питання, чи важко бути собою сьогодні. Кожен мав можливість поставити це питання собі та спробувати відповісти на нього, зняти маски, щоб поглянути на себе справжнього, а також задуматись про те, чи не одягають вони маски комусь у спільноті, не зважаючи на справжнє обличчя людини.

«Кожен з нас досить часто запитує себе: хто я насправді? чи є я собою? Але зазвичай у нас залишається більше запитань, аніж відповідей, і саме цей день подарував нам усі потрібні відповіді. Істина виявилася надзвичайно проста: що ближчі ми до Бога, то більше ми є собою, то більше ми є собою - то ближчими ми є до Бога», - поділилася своїми роздумами учасниця духовної віднови Оля Микитчин.

Юлі Василишин особливо сподобалося те, що друзі, які приїхали до Кохавини не надівали тих «масок», про які йшла мова.  «Потрібно давати волю справжньому собі. Навіщо бути таким, як інші, навіщо щоразу, виходячи на вулицю, надівати маску і вливатися в сіру буденну масу? Адже так класно бути самим собою! Класно робити все, що прийде в голову, класно веселитися! Хочеш танцювати під дощем? Хто тобі не дає це робити, танцюй! Люди, з якими ти не знайомий, побачать це і вже наступного дня забудуть», - вважає дівчина.

«Після цих наук розумієш, що бути собою не так вже і важко. Особливо вражає, як неповносправні люди не соромляться себе. Вони постають перед світом щирими та добрими. Вони відкриті до нього, вони люблять усе, що їх оточує. І це надихає. Після цього я зрозумію, що не слід ховати себе під різними масками, щоб комусь сподобатися чи виправдати чиїсь сподівання. Будь таким, яким ти є, бо кожна людина унікальна і прекрасна по-своєму», - такі висновки зробила для себе учасниця зустрічі Оксана Гальчук.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.cssr.lviv.uа


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next