АКТУАЛЬНО

Як колядувала харківська молодь УГКЦ

Вівторок, 17 січня 2017, 10:12
На Різдвяні свята спільнота парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ м. Харкова “Квіти Слобожанщини” влаштувала вертеп під назвою “Різдвяні мелодії“. Молодь співала різноманітні, зокрема й давні колядки, розказувала всілякі віншування.

Дебют вертепу відбувся в рідній парафії спільноти. Далі молодь колядувала та приносила радість людям у багатолюдних місцях: метрополітені, на залізничному вокзалі, центральних проспектах та вулицях Харкова.
8 січня колядники були у Свято-Покровському монастирі отців василіан(Покотилівка), де привітали ігумена о.Йосифа з іменинами.

Наступного дня “Різдвяні мелодії ” пролунали у Харківському госпіталі для військових, разом з о.Андрієм Насінником заходили в кожну палату та вітали бійців із різдвяними святами, дарували цукерки, мандарини, бажали якнайшвидшого одужання нашим захисникам.

Також молодь взяла активну участь Всеукраїнському  фестивалі «Вертеп-Фест 2017», який відбувся у Харкові. Варто зазначити, що Харківський екзархат УГКЦ разом із БФ «Карітас Харків» були партнерами цього фестивалю.

Як проходив “ВЕРТЕП-ФЕСТ 2017” у Харкові можна подивитись відео.

15 січня "Квіти Слобожанщини" з різдвяною програмою відвідали с. Бугаївка (Ізюмський р-н, Харківська обл.), де представили виступ місцевим школярам.

Оскільки свята ще тривають, то харківська молодь планує заколядувати у Свято-Дмитріївському храмі УАПЦ(о) та в костелі Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ.

Андрій Головченко, м. Харків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next