АКТУАЛЬНО

Як примножувати Боже світло у своєму житті та як берегти світлову енергію, навчали дітей у Буцневі

Середа, 15 липня 2015, 14:23
З 6 по 12 липня 2015 року в мальовничому селищі Буцнів, що знаходиться поблизу Тернополя, проводилия «Веселі канікули з Богом», приурочені до 150-ї річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Брати-семінаристи разом із аніматорами та з місцевим священиком о. Євгеном Кобильником навчали маленьких парафіян, як у своєму житті просвічуватися Божим світлом, як розпізнати своє покликання і нести Боже світло до людей на прикладі життя митрополита Андрея.

Третій день цього заходу мав екологічне забарвлення. Цього дня дітей вчили, як потрібно берегти світло та електричну енергію, примножуючи цим Боже світло у власному житті. Захід розпочався ранковою наукою референта Екобюро о. Василя Шафрана про бережливе ставлення до всього Божого створіння. Учасники роздумували над історією сотворення світу та над заповідями, даними Творцем. Референт розказав також про діяльність Екобюро УГКЦ та про міжнародний рік світла «Світло для змін». Після науки діти грали в теренові ігри, а священики у цей час пішли готуватися до Божественної Літургії.

Діти молилися та жертвували Святу Літургію за мир в Україні та за просвічення людських сердець. Просвічення Божим світлом веде, як наслідок, до любові самого Творця та всього Його творіння. «Про цей зв’язок між причиною та наслідком можна відчитати в житті славного галицького митрополита Шептицького, який любив Бога, ближніх і природу, – відзначив у своїй проповіді референт Екобюро. – Митрополит Шептицький був великим духовним подвижником, великим соціальним діячем та великим природоохоронцем. Він дбав не тільки про розвиток Церкви, а й став ініціатором створення заповідників на території Карпатського краю. Ми маємо сьогодні, від кого вчитися та брати приклад віри й добрих діл».

По закінченні Святої Літургії всі учасники літнього табору переглянули мультфільм «Добре світло», який пояснює та навчає дітей про шкідливість використання ламп розжарювання та про енергоощадні лампи, які є більш дружніми до природи. По закінченню мультфільму діти мали нагоду самі переконатись у великому використанні електроенергії при вмиканні застарілих ламп та які переваги мають енергоощадні лампи. Діти самостійно робили обчислення використання електроенергії кожної лампи, вивчали їхні технічні характеристики і доцільність застосування.

На завершення всі 70 дітей були запрошені взяти участь у всеукраїнському екологічному конкурсі на кращі вірші, малюнки і роздуми природоохоронного змісту, що відбудеться з ініціативи Екобюро УГКЦ у вересні поточного року. Усі учасники отримали пам’ятні книжкові закладки екологічного змісту, а для парафії було подаровано екологічний календар.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next