АКТУАЛЬНО

Як служити нужденним і потребуючим вчилися представники парафіяльних громад Коломийській єпархії

Понеділок, 07 жовтня 2019, 09:13
Щоб поглибити свої знання та поділитися досвідом соціального служіння, вірні Коломийської єпархії зібралися у катедральному соборі Преображення Христового на форум для парафіяльних громад, що організував БФ «Карітас Коломиї».

Присутні спільно помолилися на Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Василь Івасюк. Звертаючись зі словом проповіді, єпископ сказав, що соціальне служіння варто розуміти як засіб нашого спасіння, котрий спирається на любов і милосерді до ближніх.

«Основна мета соціального служіння – це не лише забезпечити людей фізичною їжею та одягом, а привести їх до Господа та змінити життя в їхньому домі так, щоб там запанувала Божа благодать. Дуже хочеться, щоб усі люди в парафіях Коломийської єпархії були живими спільнотами не тільки на словах, а й у конкретних добрих справах», – продовжив єпископ.

Проповідник переконаний, що тільки тоді парафія буде «живою», коли зможе із користю послужити людям.

«Така парафія постійно має відкриті очі на потреби, турботи та надії людей, які живуть на території парафії. Особливо потрібно звернути увагу на вразливі категорії людей. Перш за все тут йдеться про осіб, які без сторонньої допомоги і супроводу не можуть собі допомогти. Тому в кожній парафії потрібно створити список людей, які живуть на її території та вивчити їхні потреби. Церква допомагає матеріально: речами, продуктами та обідами, фінансово та порадами. Також надаємо соціальну допомогу лікарням, дитячим садочкам, інтернатам, школам. Ми не хочемо хвалитися, бо у першому посланні апостола Павла написано: «Хто хвалиться, нехай у Господі хвалиться» (І Кор.1, 31)», – сказав владика.

Далі, згідно з програмою форуму, присутні мали нагоду послухати доповіді. Своїми думками про вдалу реалізацію соціального служіння поділилися директор з адвокації та лобіювання МБФ «Карітас України» Григорій Селещук, виконавчий директор БО «Львівська освітня фундація» Мар’яна Кащак, методист обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Бойко, психотерапевт Віктор Романчук. Про власний досвід також розповіли місцевий підприємець та меценат Богдан Станіславський, протосинкел Коломийської єпархії о. Роман Кіцелюк та директор «Карітас Надвірна» о. Андрій Будзак. Про діяльність БФ «Карітас Коломиї» присутнім розповів директор о. Сергій Триф’як.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next