АКТУАЛЬНО

«Як вчимося читати та писати, так само потрібно вчитися любити», - єпископ Йосиф Мілян

Вівторок, 02 червня 2020, 11:36
«Сьогодні завершується перший рік навчання в цій школі й попереду відпочинок. Навіть у такий час потрібно вчитися, вчитися спостерігати та думати.

Зараз ви, діти, немов квіточки. Вами милуються, вас підливають, за вами доглядають, щоб ви виросли добрими людьми та зробили світ ще кращим», – такими словами 31 травня 2020 року з нагоди завершення першого року навчання католицької школи в Києві до її учнів звернувся владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

На початку свого слова владика Йосиф зазначив, що Бог є світло і дає кожному з нас нагоду ходити у світлі дня. «Коли в домі пропадає світло, то людині стає некомфортно. Тоді людина шукає свічку, світлом якої старається розігнати темряву. Тут, за вікном, бачимо, як цвітуть кущі полуниці та гороху. За деякий час на місці квітів будуть червоні ягоди полуниці, а на кущах гороху – зелені соковиті стручки. Цього всього не було б, якби не було світла, якби не було сонця».

Продовжуючи свою думку, архиєрей зауважив, що люди також потребують світла. «Окрім природного світла, людина потребує Божого світла, щоб бути гарною, успішною у своїй праці, щоб бути благословенною. Таке світло приходить від батьків, від ваших учителів, які вчать, як по-правді жити у світі, які вчать бути глибокими людьми, вчать любити кожну людину. Цього треба вчитися так само, як вчимося читати, писати, співати чи рахувати», – наголосив архиєрей.

Своє звернення до дітей владика Йосиф завершив словами: «Вас доглядають не лише батьки та вчителі, а й Господь. Він дарує вам своє світло і обдаровує своєю безкорисливою любов’ю, щоб і ви мали таку саму любов у житті до ближніх. Хай Господь благословляє вас, ваших батьків і вчителів, вашу школу витривалістю, силами та мудрістю на многії літа».

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next