АКТУАЛЬНО

«Як ви воювали, Церква молилася, постила та хвилювалася за вас», – архипастир до прикордонників

Вівторок, 12 серпня 2014, 00:04
11 серпня в Кінологічному навчальному центрі в м. Великі Мости Сокальського району духовенство УГКЦ вітало прикордонників Західного регіонального управління, які повернулися із зони АТО.

Владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, о. Роман Возьняк, капелан місцевої військової частини, та о. Володимир Юськів, декан Белзький, привітали воїнів двох мотоманеврених груп (понад 300 осіб), які без людських втрат повернулися додому.

Звертаючись до прикордонників, владика Михайло наголосив: «Ви йшли на захист Батьківщини з Божим благословенням, з благословенням вам довелося воювати і те благословення взаємодіяло з кожним та допомагало вам вберегти не тільки своє життя, а й життя ближнього».

Таким чином, зазначив архипастир, «це є виконанням однієї з найбільших заповідей Господніх: любити ближнього, як самого себе, і, якщо треба, віддати своє життя за нього».

«Як ви воювали, Церква молилася, постила, хвилювалася за вас. Вас не просто послали далеко від родин. Церква була з вами. Наші священики гуртували людей у парафіях, щоб не тільки молитися, а й збирати ті «вдовині лепти», щоб нести вам і матеріальну поміч», – зазначив єпископ, говорячи про діяльність Церкви.

Прикордонники отримали нагороди від Президента України, керівництва Прикордонної служби, представників обласної та районної влади. На завершення виступив церковний хор, а діти подарували воїнам витинанки у вигляді сердець, надувні кульки й танець.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next