АКТУАЛЬНО

«Як я можу послужити Христовій Церкві на своїй парафії?» - тема тренінгу для відповідальних за мирянське служіння

Четвер, 24 жовтня 2013, 20:41
18-19 жовтня в монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини, що в Гошеві на Івано-Франківщині, відбувся тренінг для відповідальних за мирянське служіння в деканатах Івано-Франківської архиєпархії та Коломийсько-Чернівецької єпархії. Тренінг проводився із ініціативи представників Комісії у справах мирян УГКЦ спільно з єпархіальними комісіями. Про це повідомляє секретаріат Комісії УГКЦ у справах мирян.

Близько 45 учасників тренінгу прослухали лекції на теми «Передавання віри. Досвід підпільної Церкви. Роль, значення та потреба церковних спільнот та рухів» та «Важливість парафіяльного мирянського служіння у Церкві: творення мирянського руху в УГКЦ», які доповідали о. Василь Іванів, ЧНІ, та о. Микола Фредина. Голова Комісії УГКЦ у справах мирян о. Василь Білаш розповів про роль координаторів мирянських ініціатив у деканатах та наголосив на важливості функціонування парафіяльних рад. 

Важливою складовою була робота в групах, під час якої всі учасники могли висловити свою думку та спільно обговорити питання передавання віри і роль координаторів мирянських спільнот. Кожен із них подав багато цікавих пропозицій стосовно розвитку діяльності Комісії та організації діяльності в парафіях.

Програма тренінгу була насичена і включала в себе не лише навчання та працю, а й спільну молитву й невелику реколекційну науку. Тому учасники збагатилися не лише інтелектуально, а й духовно.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next