АКТУАЛЬНО

Як зцілитися від корупції? Поради Папи Франциска

Понеділок, 10 серпня 2015, 13:37
Тема, яка сьогодні на вустах практично в усіх у нашому суспільстві, як у владних структурах, так і в побуті, а зокрема в українських мас-медіа. Церковний голос в особах її провідників на це явище є дуже актуальним і важливим. З огляду на це Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» пропонує всім громадянам України український переклад книги Хорхе Маріо Бергольо, а сьогодні Папи Римського Франциска, під назвою «Зцілитися від корупції».

У вступному слові до своєї книжки автор зазначає, що мета написання полягає в прагненні «зрозуміти приховану в корупції небезпеку особистого й соціального занепаду… заохотити до постійної пильності та бажання перебороти те, що заважає відкрити наше серце для зустрічі з Ісусом Христом».

Зміст книги включає розділи, в яких ідеться про корупцію і гріх, про метод кращого розуміння феномену корупції, його властивих ознак появи та розвитку в особі та суспільстві. Важливим і цікавим є також розгляд цієї проблематики на основі євангельських текстів. Також автор пропонує глибокі роздуми і пояснення, які повинні допомогти людині уникати, боротися та зцілятися від корупції-занепаду. Папа Франциск підсумовує усе сказане словами: «Не бійся… Не бійся чого? Не бійся надії! Бо надія не розчаровує».

У післямові до українського видання книжки Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ - емерит, підкреслює, що слова Папи допомагають читачеві визначитися із власним вибором стосовно явища корупції і що, прочитавши її, ніхто не зможе більше виправдовуватися, кажучи: «Я не знав» або «Так всі роблять».

Примірники нового видання передадуть у бібліотеки та наукові установи. Книгу надрукували у видавництві «Свічадо».

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next