АКТУАЛЬНО

«Якщо хтось не йде на вибори, бо йому не хочеться, то це вже гріховність…» − Блаженніший Любомир (Гузар)

Середа, 14 травня 2014, 12:39
Голосує той, хто переконаний, що його голос є важливим і це його справжній вибір. Стосовно тих, які не йдуть на голосування, то тут потрібно розуміти причину такої позиції. Якщо йдеться про позицію на кшталт: "Мені не хочеться" або ж "Мені все одно", – тоді можна говорити навіть про гріховність такого вчинку.

Таке переконання висловив Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, в інтерв’ю для «Католицького вісника», чергове число якого вийшло друком цими днями.

Блаженніший Любомир пояснює, що таку нехіть можна зрозуміти, «бо в нас в минулі роки під час виборів було багато негативного».

«Ще однією причиною небажання йти голосувати може бути усвідомлення, що певні кандидати не мають належних професійних якостей для такої відповідальної посади», − каже він.

Щоб обрати гідного кандидата на посаду Президента України, необхідно, вважає Блаженніший Любомир, насамперед дослідити його минуле, а саме те, що він зробив для своєї держави.

Інший критерій - це те, наскільки кандидат готовий пояснити свої кроки та рішення перед виборцями. «Я хочу бачити конкретного кандидата з певними власними моральними та професійними якостями. Мені важлива передусім його особистість. Навіть більше, я б хотів безпосередньо від нього почути, як він пояснює свої політичні кроки – у минулому і майбутньому», − пояснює владика.

Блаженніший Любомир радить принцип, за яким один із його знайомих, що займався кадровими справами, брав людей на відповідальні посади – принцип трьох "п".

«Перше – професіоналізм. Важливо, щоб людина була кваліфікована, мала відповідні знання, а також політичну мудрість. Друга річ – порядність. Людина має бути чесною, а не круть-верть. Не повинна говорити неправди, не має приховувати своїх прибутків. І нарешті, третя справа – це патріотизм. Чи ця людина справді любить свій народ, свою країну?» − радить Архиєпископ-емерит УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next