АКТУАЛЬНО

“Якщо молодь не хоче йти до церкви молитися, тоді я піду туди, де вона є – на дискотеку”, - о. Іван Гавдяк

Вівторок, 15 жовтня 2013, 11:12
Про це сказав парох сіл Кальне та Розгадів Зборівського району (Тернопільщина) 8 жовтня на конференції для семінаристів Тернопільської духовної семінарії УГКЦ. На зустрічі, яка була присвячена темі душпастирської праці з молоддю, отець ділився з майбутніми священиками досвідом та знаннями, які набув за роки служіння на двох невеликих парафіях Зборівщини.

Священик відомий тим, що відвідує дискотеки, де збирається парафіяльна молодь і мешканці навколишніх сіл. Молоді люди під час суботньої вечірньої забави зупиняються для молитви, слухають короткі духовні настанови, а вже наступного дня чисельно приходять до церкви на Службу Божу, яку очолює отець.

Доповідь, яку виголосив о. Іван Гавдяк перед семінаристами, складалася з духовної та практичної частини. “Молодий священик, який береться до служіння, повинен однаково приділяти увагу праці й молитві, - зазначив отець Іван. - Ці двоє мають іти, так би мовити, ніздря в ніздрю, бо є невід’ємними частинами всього служіння”.

Доповідач закликав майбутніх священиків “повірити в Бога, якого ми проповідуємо, бо як інакше зможемо дати те, чого самі не маємо”. Як повідомляє семінарист Степан Іванчик, о. Іван Гавдяк поділився внутрішніми переживаннями духовної особи, яка тільки-но стала до праці в Божому винограднику, а також розповів про необхідність глибокої молитви під час такої праці.

У практичній частині доповіді отець вказав на важливі аспекти парафіяльного управління, зокрема розповів, як організовувати масові цікаві заходи, а саме: спільну реконструкцію храму, вистави, хресні походи, гаївки, молодіжні дискотеки тощо.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next