АКТУАЛЬНО

Ярмарок соціальних послуг у Чернівцях

Вівторок, 07 липня 2009, 17:01
Ярмарок соціальних послуг "Ми дбаємо про ваше здоров'я, духовний та соціальний добробут" відбувся 4 липня в Чернівцях у центральному парку культури імені Тараса Шевченка. Мета заходу – надання інформаційної допомоги громадянам, а також створення єдиного пакету соціальних послуг.
Ярмарок соціальних послуг "Ми дбаємо про ваше здоров'я, духовний та соціальний добробут" відбувся 4 липня в Чернівцях у центральному парку культури імені Тараса Шевченка. Мета заходу – надання інформаційної допомоги громадянам, а також створення єдиного пакету соціальних послуг. У ярмарку соціальних послуг взяли участь 30 громадських, релігійних та благодійних організацій, які погодилися об’єднати свої ресурси для єдиного пакету соціальних послуг. На думку організаторів проекту, це має значно підвищити ефективність соціальної діяльності громадського сектору, розширити сферу соціальних послуг. У програмі ярмарку, передбачались окрім інформаційних заходів також і розважальні, спортивні та благодійні дійства. Які враження від побаченого має вікарій Буковинський отець Валерій Сиротюк?
- Відчуття двояке – зле і добре. Добре те, що наша громада готувалася до міської ярмарки соціальних послуг. На парафії ми зорганізували збір вживаного одягу. Цілий тиждень вірні до храму зносили досить таки гарні одежі: жіночі, чоловічі, дитячі. Йшлося зовсім не про те, що потрібно вдома позбутися ганчір’я, а вірні мали за мету зодягнути, ще бодай уявного члена своєї родини. Акція вдалася. Кожен розуміє, що ми живемо в часі глибокої економічної скрути, але варто розуміти, що є люди котрі живуть вкрай убого і їм значно важче. Я тішуся своєю парафією. У нас дуже гарні люди вони готові поділитися навіть окрайцем серця. Також готувалася наша благодійна їдальня "Книш" - напекла два ящики пиріжків. Доречи одягу зібрали близько 1000 кг. - Отче, ви кажете відчуття у вас двояке, а що на вашу думку слід було зробити інакше?
- Думаю не варто критикувати захід, тим паче цілі виправдовують. Однак якщо запрошуються всі благодійні організації, чи установи, котрі надають соціальні послуги, то це має бути дійсно харитативна праця. Організатори запропонували тим, які не займаються благодійністю - купити місце (намет) на ярмарку і розповідати про свої послуги. Звичайно легше дати 400 гр. і проводити рекламну справу своєї компанії, чи фірми. Але, як вийшло так вийшло. Довелося бачити намети американських новітніх сект, котрі живляться українським, а це мені не до душі. Своєрідна виставка "релігійної" діяльності. Втішало те, що біля наметів платних не було нікого, а от біля наших столиків з одягом і пиріжками нуртувало життя. Як каже наш Владика Миколай - наша справа одягнути і нагодувати, а Господь реклами не потребує. Під таким гаслом і працюємо. Організатори проекту планують проводити такі ярмарки у Чернівцях 2-3 рази у рік. Наступний ярмарок запланований на День міста. Планується, що він охопить уже майже 60 організацій. З метою інформування населення передбачено видати довідник соціальних послуг, розробити та запустити соціальний сайт.

http://kolomyya.org/se/sites/ep/?nid=16508

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next