АКТУАЛЬНО

Ярмарок вареників у БФ «Карітас-Київ»

Понеділок, 02 листопада 2015, 12:47
«30 жовтня 2015 року в Благодійному фонді "Карітас-Київ" відбувся Ярмарок вареників, що стало фінальним кроком реалізації міні-проекту "Фінансова грамотність з дітьми та батьками з малозабезпечених неповних сімей та їх соціальний супровід". Ідея проведення цього заходу належить дітям, які більше року відвідували курси фінансової грамотності задля формування якісно нового рівня усвідомлення значення грошей та вміння ними користуватися як важливим ресурсом розвитку особистості», - повідомляє Олена Федай, соціальний працівник БФ «Карітас-Київ».

Упродовж минулого тижня діти весь час проводили в Благодійному фонді "Карітас-Київ", займаючись організацією довгоочікуваного дня. Тоді як їхні однокласники тішилися осінніми канікулами, перед цими дітьми постали дуже важливі і водночас складні завдання: планування ярмарку; написання проекту; формування бюджету заходу; закупівля продуктів; виготовлення вареників; проведення ярмарку. Організація та проведення заходу об’єднали 30 дітей, які сприяли активному та швидкому вирішенню всіх вищеперелічених завдань.

Завдяки наполегливості та цілеспрямованості наших «юних підприємців» на ярмарку було представлено п'ять видів вареників: з м’ясом (3грн), з вишнями (3 грн), з картоплею (2 грн), із сиром (2 грн) та з капустою (2 грн). Ціни діти встановили виходячи з собівартості продуктів, із яких виготовляли вареники, в чому спостерігалися аналітичні здібності дітей, розвиток їх здатності до економії, а також й звернення до кулінарних закономірностей (рецептів).  

Ярмарок став справжньою подією, яку відвідали більше ніж сто осіб, що вельми радувало дітей, оскільки останні постали в образі ініціативних та вартих поваги та наслідування. Той день надовго закарбується в пам’яті дітей, які вперше бачили себе як успішних людей, чим не так вже й легко можуть похвалитися їхні батьки. Усі вторговані кошти, з ініціативи дітей, стануть сильним ресурсом для подальшого створення міні-проектів дітей, які відвідують нашу організацію для розвитку їх підприємницьких навичок, а також для зміни думки громадськості про потреби, інтереси та можливості сучасних дітей.

«Висловлюю щиру вдячність усім, хто в будь-який спосіб долучився до цієї події. Це було справжнє варенично-дитяче свято. Запрошую всіх до співпраці у допомозі дітям», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next