АКТУАЛЬНО

Яворів вшанував 30-річчя виходу УКГЦ із підпілля і 75-ту річницю відходу у вічність митрополита Андрея Шептицького

П'ятниця, 15 листопада 2019, 11:12
10 листопада 2019 року в місті Яворові Львівської області відбулася духовно-мистецька програма «Через страсті до воскресіння», приурочена до 30-ї річниці виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля та 75-річчя відходу у вічність праведного митрополита Андрея Шептицького.

У духовному заході, що відбувся в районному Народному домі «Сокіл» міста Яворова взяли участь духовенство, представники громади, народний депутат України Павло Бакунець, заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх.

Розпочалася духовно-мистецька програма зі спільної молитви, яку очолив о. Степан Кобасяр, декан Яворівський, на прославу праведного митрополита Андрея Шептицького, кошик квітів і лампадки до пам’ятника якого урочисто віднесла молодь.

Зі вступним словом про праведного митрополита Андрея Шептицького та підпілля УГКЦ виступив відомий на Яворівщині історик, краєзнавець Роман Кураш.

Духовно-мистецьку програму оздобили своїм професійним співом солісти, хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта», – диригент Володимир Вівчарик. Ведуча – заслужений працівник культури України Марія Христинич. Програму візуально доповнювала відеоінсталяція, яку уклав Святослав Козак. Автор проєкту –Михайло Перун, директор Фундації «Андрей».

Організаторами виступили Яворівський деканат Львівської архиєпархії УГКЦ, Яворівська міська рада та Фундація «Андрей».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами преслужби Фундації «Андрей» 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next