АКТУАЛЬНО

Єпархіальний інститут душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни провів фестиваль для родин

Понеділок, 30 вересня 2019, 15:10
У неділю, 29 вересня 2019 року, в місті Стрию відбувся сімейний фестиваль «Фестини для родини». Організаторами заходу були Єпархіальний інститут душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни та центр розвитку сім’ї «Теплі долоні». Святкування розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією в храмі Святих рівноапостольних Володимира і Ольги, яку очолив Єпарх Стрийський Тарас Сеньків.

Звертаючись до учасників свята, владика Тарас вказав на цінність і святість християнського подружжя, як таїнства любові і мистецтва жити для іншого. «Навчімося  зберегти цю іскру Божого обдарування, яка запалена в житті наших родин, цей вогонь мистецтва любити, мистецтва жити для іншого, бо це вогонь, з якого світ черпає для себе мудрість, яка може будувати суспільство справедливості, доброти, правди і солідарності», – наголосив єпископ.

Після завершення богослужіння спільною ходою усі пройшли до Стрийського коледжу ЛНАУ, на території якого відбувалася подальша програма фестивалю. Зокрема, було проведено зустріч на тему «Краса християнського подружжя» з учасниками спільноти «Рух християнських сімей». Для дорослих відбувалися лекції про стосунки до одруження, стосунки у подружжі, батьківство, народження та виховання дітей, фінансову грамотність, догляд за здоров’ям у сім’ї. Для підлітків та дітей проводилися майстер-класи з гончарства, миловаріння, виготовлення свічок та подарункових букетів, анімаційні ігри тощо.

Під час фестивалю було проведено благодійну лотерею. А на завершення відбувся святковий концерт за участі місцевих колективів, танцювального ансамблю «Стрияночка» та фіналістів шоу Х-фактор – гурту «Тріода».

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next