АКТУАЛЬНО

Єпарх Бучацький з нагоди 140-річчя храму відвідав с. Беремяни Золотопотіцького деканату

Вівторок, 13 червня 2017, 07:52
11 червня 2017 року, у неділю Всіх святих та в першу неділю по Зісланні Святого Духа, владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацької єпархії УГКЦ, з нагоди 140-річчя храму відвідав с. Беремяни Золотопотіцького деканату.

Біля підніжжя парафіяльного храму Святого Миколая з віршами та привітаннями владику Дмитра зустрічала парафіяльна молодь і адміністратор парафії о. Іван Іванців. Відтак розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Дмитро у співслужінні з духовенством Золотопотіцького та сусідніх деканатів.

Під час проповіді архиєрей зосередив увагу вірних на значенні неділі Всіх святих та на святості: «Святість є закликом Бога до кожної людини, це нормальний людський стан, це означає жити так, як Бог нас створив…»

«Навіть найбільшим лиходіям Господь пропонує бути святими, хоча в людському розумінні це неможливо, але ми знаємо випадки, коли бандити і злочинці ставали святими. Грішник, який висів коло Ісуса на хресті – злочинець, але перший потрапив до раю. Якщо він зміг, то чому не можемо ми?» - розповів архиєрей.

«Святим бути дуже просто і одночасно неможливо. Бути святим можливо тільки за допомогою Божої благодаті, без Бога стати нормальною людиною в Його очах неможливо», - розтлумачив владика Дмитро.

Насамкінець архиєрейських відвідин декан Ігор Вовк зачитав подячну грамоту, якою владика Дмитро нагородив адміністратора парафії та всіх парафіян. Опісля лунав духовний гімн України «Боже, великий, єдиний…» та відбулося освячення нового хреста.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next