АКТУАЛЬНО

Єпарх Чернівецький вперше очолив паломництво святинями Румунії та помолився в українських парафіях

Понеділок, 12 березня 2018, 16:16
Восьмого березня 2018 року Правлячий архиєрей Чернівецької єпархії Йосафат (Мощич) очолив прощу вірних катедрального собору Чернівців святинями Південної Буковини. Південна Буковина – це сучасна область Румунії.

Українська Греко-Католицька Церква в Румунії представлена у двох деканатах – Буковинському і Закарпатському, які об’єднані Генеральним вікаріатом. Вірні та священики Буковинського деканату Південної Буковини – найближчі сусіди Чернівецької єпархії УГКЦ. Великопісна проща святинями Румунії – це українська молитва за мир одного народу двох держав.

Велика прочанська делегація – сто осіб, два священики та єпископ Йосафат прибули в гірську парафію села Майдан, де парохом є отець Миколай Ніколаїшин. Про те, що єпископ Чернівецький з українцями будуть подорожувати Румунією, місцеві греко-католики дізналися за декілька днів перед візитом. На Архиєрейську Літургію до Майдана приїхали 7 місцевих греко-католицьких священиків.

На Божественній Літургії владика Йосафат роздумував на тему Євангелія «Не полишу вас сиротами». «Ми сьогодні тут, щоб разом засвідчити нашу єдність із духовенством і вірними. Потрібно, щоб християни об'єднувалися в усьому світі. Господь закликає нас розбудовувати Боже Царство тут, на землі. Фундаментом Божого Царства є єдність… Сьогодні ми зібралися в цьому храмі, щоб молитися за мир в Україні, щоб засвідчити нашу  дружбу», - підкреслив єпископ.

Того ж дня чернівецькі паломники відвідали архітектурний ансамбль румунського монастиря у Воронці, який вважають Сикстинською капелою Східної Церкви. Також паломники помолилися перед мощами святого Івана Сучавського Нового в Сучавському монастирі.

Незабутні враження у прочан з України залишиться від доброзичливості та любові Греко-Католицької Церкви в Румунії до українського єпископа та чернівецьких паломників. На маршруті слідування паломницьких автобусів з українських парафій виходили вірні та духовенство привітати подорожуючих. Владика Йосафат та вірні Чернівецької єпархії відвідали також громаду Радівців – отця Івана Волощука та громаду міста Серет, де служить парохом Василь Попович. Молитва за мир в Україні об’єднала в цей день Буковину.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next