АКТУАЛЬНО

Єпархіальні екореференти УГКЦ готуються до проведення Великопісної екоініціативи

П'ятниця, 28 лютого 2014, 11:00
Від 25 до 27 лютого 2014 року в місті Яремче відбулася чергова зустріч-семінар єпархіальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології за участю владики Михайла (Колтуна), голови Комітету з питань екології Синоду Єпископів УГКЦ.

Особлива увага семінару була присвячена питанню підготовки до реалізації ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку вже традиційно проводить Бюро УГКЦ з питань екології в час Великого посту з метою допомогти глибше і повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

На порядку денному стояло також підбиття підсумків діяльності від останньої зустрічі, розгляд календарного плану на 2014 р., а також низка практичних екотем.

Пан Ігор Яківчук, заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, представив тему: «Екологічні проблеми України і можливі механізми їх вирішення за співпраці державних та церковних екологічних інституцій», яка викликала жваву дискусію та чисельні запитання. Пан Мартін Бушермьоле, радник з питань екології організації солідарності німецьких католиків Реновабіс, представив учасникам семінару тему: «Практичні екологічні проекти Церкви: реальний стан і можливості».

Уранці 26 листопада єпархіальні референти Бюро УГКЦ з питань екології спільно з військовими капеланами взяли участь у архиєрейській службі в храмі Святого Івана Хрестителя, яку очолив владика Михайло Колтун.

У рамках програми семінару було також заслухано виступ на тему економічних та екологічних переваг геотермальних технологій опалення, а також оглянуто практичні можливості їх застосування на прикладі Оздоровчого центру «Дитяче селище Яблуниця», Релігійної місії «Карітас Спес» Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next