АКТУАЛЬНО

Єпархія Святого Йосафата в Пармі (США) провела віртуальні великопісні реколекції для своєї молоді

П'ятниця, 12 березня 2021, 10:32
7 березня 2021 року єпархія Святого Йосафата в Пармі (США) провела віртуальні великопісні реколекції для своєї молоді в зумі (Zoom). Темою цьогорічного духовного оновлення була «Надія на Воскресіння».

Молодь, молодіжні лідери та духовенство єпархії Святого Йосафата в Пармі зібралися в неділю, 7 березня 2021 року, у Хрестопоклонну неділю за григоріанським календарем, у різних місцях штатів Огайо, Пенсильванія та Північна Кароліна під проводом свого пастиря владики Богдана І. Данила на 10-ті за чергою молодіжні великопісні реколекції, які цього року були зведені до двогодинної віртуальної програми із використанням зуму у зв’язку з коронавірусною пандемією. Темою цьогорічної зустрічі була «Надія на воскресіння».

Захід був організований Єпархіальним молодіжним комітетом (ЄМК) під керівництвом отця Любомира Жибака, пароха церкви Пресвятої Трійці УГКЦ міста Янгстаун та церкви Святої Анни міста Остинтаун (штат Огайо) та координований дияконом Мироном Шпаком із церкви Пресвятої Трійці УГКЦ міста Карнегі (штат Пенсильванія) за сприяння отця Йосифа Матлака, співдиректора ЄМК та пароха парафії Святого Василія Великого УГКЦ міста Шарлотт (штат Північна Кароліна) і таких членів ЄМК: Михайла Лівого, який відвідує церкву Святого Івана Хрестителя міста Пітсбург (штат Пенсильванія), Йосифа Лівого, який також відвідує уеркву Святого Івана Хрестителя міста Пітсбург (штат Пенсильванія), Вікторії Фрід з церкви Святих Петра і Павла УГКЦ міста Ембридж (штат Пенсильванія) та Олени Корендій з церкви Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Парми (штат Огайо). Зустріч надала можливість єпархіальній молоді помолитися, роздумати, зібратися з іншими та зосередитися на великопісній мандрівці до Пасхи.

Кілька парафій, включно з катедральним храмом Святого Йосафата УГКЦ в Пармі (штат Огайо), церквою Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Парми (штат Огайо), церквою Святих Петра і Павла УГКЦ міста Ембрідж (штат Пенсильванія), та парафією св. Василія Великого УГКЦ міста Шарлотт (штат Північна Кароліна) організували особисті збори молодіжних груп у своїх парафіях, приєднавшись до ширшої віртуальної зустрічі в зумі. Цей гібридний формат спричинив більш динамічний діалог серед молоді, надаючи кожному можливість відновити зв’язки зі старими друзями та здобути нових у дусі радості та християнського спілкування.

Зустріч у зумі, яку координував диякон Мирон Шпак, розпочалася з привітання та молитви зі сторони владики Богдана Данила. Далі, відповідно до теми заходу «Надія на воскресіння», отець Йосиф Матлак поділився особистими роздумами щодо життя своєї покійної тітки, яка народилася на португальському острові Мадейра, але згодом іммігрувала до Англії де й померла, та її міцного свідчення надії. Це була особиста розповідь, яка надихала. Відтак молодь взяла участь у грі-виклику «Trivia Mania Palooza», у якій учасники з різних парафій змогли продемонструвати свої катехитичні знання. Ця гра, підготовлена ​​та представлена Михайлом та Йосифом Лівими, була цікавим та захопливим досвідом. Команди з катедрального храму Святого Йосафата УГКЦ в Пармі та парафії Святого Василія Великого УГКЦ в Шарлотті здобули перемогу, поділившись першим місцем. Це було жваве змагання. Молодіжний захід завершився щиросердечним пісенним виступом деяких молодих людей з церкви Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ в Пармі, завершальним словом владики Богдана Данила, словом та молитвою з боку отця Любомира Жибака та заключним благословенням владики Богдана.

Цьогорічні віртуальні великопісні молодіжні реколекції були чудовою молитовною подією для молоді, коли кожен мав можливість відкрити своє серце Ісусові Христові, відчути Його любов та поділитися нею з іншими. Наступні молодіжні великопісні реколекції заплановані на 19-20 березня 2022 року в парафії Покрову Пресвятої Богородиці УГКЦ міста Парми (штат Огайо).

Наступний молодіжний захід в єпархії Святого Йосафата в Пармі – Єпархіальні молодіжні дні – запланований на 11-12 червня 2021 року у «Чізмен Фарм» у м. Портерсвіл (штат Пенсильванія).

Єпархія Святого Йосафата в Пармі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next