АКТУАЛЬНО

Єпархія святого Йосафата в Пармі УГКЦ (США) провела навчальний семінар щодо молодіжного апостоляту в штаті Північна Кароліна

Понеділок, 11 квітня 2016, 14:19
Члени Єпархіального молодіжного комітету провели навчальний семінар щодо молодіжного апостоляту 9-10 квітня 2016 року в Місії св. Василя Великого в м. Шарлотт, штат Північна Кароліна (США).

П'ять членів Єпархіального молодіжного комітету (ЄМК): о. Любомира Жибака, голову комітету та пароха церкви Пресвятої Тройці в м. Янгстаун і церкви Святої Анни в м. Остинтаун (штат Огайо); о. Йосифа Матлака, сотрудника катедрального собору Святого Йосафата в м. Парма (штат Огайо); піддиякона Йосифа Зепперника з церкви Святого Андрія в м. Пармі (штат Огайо); Михайла Лівого та Йосифа Лівого з церкви Святого Івана Хрестителя в м. Піттсбург, штат Пенсільванія - тепло зустріли диякон Матвій Гейнс, диякон Кевін Безнер та парафіяни громади (парох місії, протоєрей Марко Шуї був відсутній за станом здоров'я).

Семінар розпочався в суботу з перегляду місії ЄМК, після чого було докладне пояснення щорічних молодіжних заходів, організованих комітетом, а саме великопісні реколекції, З’їзд молоді та вітарних дружинників та осінні реколекції. Члени комітету поділилися своїми знаннями і досвідом щодо планування молодіжних заходів з присутніми, відтак відбулася сесія питань і відповідей.

Представники ЄМК разом з англомовною громадою місії взяли участь у Божественній Літургії в суботу ввечері. Літургію очолив о. Йосиф Матлак, який виголосив проповідь та якому співслужили о. Любомир Жибак, диякон Матвій Гейнс та диякон Кевін Безнер. Піддиякон Йосиф Зепперник, Михайло Лівий та Кандідіо Лабра (юнак з місії) прислуговували під час Літургії, а Михайло Лівий очолив літургійний спів. Після закінчення Літургії о. Любомир звернувся до парафіян та узагальнив теми, які були охоплені під час проведення молодіжного семінару, після чого члени ЄМК та парафіяни поспілкувалися в сусідній кімнаті.

У неділю члени ЄМК взяли участь у Божественній Літургії для україномовної спільноти місії, яку відслужив о. Любомир Жибак. Священик також мав можливість звернутися до парафіян та заохотити їх до участі в парафіяльних та єпархіальних молодіжних заходах.

Парафіяни Місії св. Василя Великого були дуже вдячні за візит ЄМК та радо співпрацюватимуть із комітетом у майбутніх молодіжних проектах.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next