АКТУАЛЬНО

Єпископ Михайло (Колтун) надіслав відкритого листа Митрополиту Сімферопольському і Кримському Лазарю (Швецю)

П'ятниця, 07 березня 2014, 21:17
Єпископ Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, надіслав відкритого листа Лазарю (Швецю), Митрополиту Сімферопольському і Кримському Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Єпископ Михайло (Колтун) звернувся до Митрополита УПЦ (МП) Лазаря закликати повірену йому православну громаду Криму не піддаватися на провокації, такі як блокування військових частин Збройних сил України та чинення тиску на сім’ї військовослужбовців.

«У військових частинах Криму служать вірні УГКЦ, які в цей час, як і вірні інших конфесій, потерпають від протистояння і агресивних дій, - ідеться у листі. - Звертаємося до Вас з проханням заохочувати Ваших священнослужителів на служіння для відновлення миру і злагоди на території Автономної Республіки Крим».

Довідка:

4 березня 2014 року представники українських Церков і релігійних організацій – уповноважені за організацію душпастирської опіки серед військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань України, члени Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України – звернулися до особового складу та членів родин силових структур України, що дислоковані в Автономній Республіці Крим: висловили своє занепокоєння ситуацією і разом з тим підтримали їх благородну християнську поведінку в умовах конфлікту. Під час засідання Ради представники Церков узгодили між собою порядок міжконфесійної взаємодії для потреб військовослужбовців – своїх вірних. 

http://www.kapelanstvo.org.ua/news/909/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next