АКТУАЛЬНО

Єпископ Самбірсько-Дрогобицький Ярослав (Приріз) освятив у м. Мостиська храм Зіслання Святого Духа

Вівторок, 29 серпня 2017, 15:59
27 серпня в м. Мостиська Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбулось освячення храму Зіслання Святого Духа. Чин освячення здійснив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Відтак Архиєрей відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Тараса Шпега, декана Мостиського, о. Володимира Пустельника, декана Судовишнянського, о. Любомира Макарчука, адміністратора парафії, і священиків Мостиського деканату.

Пояснюючи недільне Євангеліє про багатого юнака, владика Ярослав наголосив, що порада Ісуса юнакові вказує на найкращий вид інвестицій: «Усе, що маєш, роздай бідним, і матимеш скарб на небі». Така інвестиція принесе прибуток не одному чи двом поколінням, а у вічності. Христос немовби заперечує життєву приповідку: «Зі собою з цього світу нічого не забереш». Він переконує нас, що допомагаючи бідним, голодним, самотнім, вмираючим, покинутим, страждаючим, ми відправляємо своє багатство попереду себе у вічність.

Владика Ярослав зазначив також, що як колись, так і сьогодні люди ставлять собі багато різних запитань, які стосуються духовного життя: як «бути людинoю»? Як нaвчитися мистeцтвa життя? Якa дoрoгa вeдe дo щaстя? Що зробити, щоб мати життя вічне? Відповіді на них можемо почути у храмі.

Храм – це місце спілкування людини з Богом. «Люди завжди потребуватимуть Бога, навіть в епоху, коли у світі панує науковий прогрес, новітні технології, глобалізація тощо. Бога, Який відкрив Себе нам в Ісусі Христі та єднає нас у Вселенській Церкві, щоб ми з Ним і через Нього навчалися правдивого життя, щоб зберігали й утілювали критерії справжньої людяності», ‒ наголосив владика Ярослав.

Після закінчення Богослужіння єпископ привітав громаду вірних зі знаковою подією – народженням нового Божого храму. «Ми спорудили цей храм рукотворний, щоби він допомагав нам розбудовувати храм нерукотворний, яким є кожна людина», – сказав владика Ярослав. Єпископ подякував о. Любомирові Макарчуку, жертводавцям і будівничим, які трудилися над зведенням нової святині.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next