АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян: «Майдан - це місце, де зберігалася велична і жертовна любов молодих українців до своєї Батьківщини»

Четвер, 20 лютого 2020, 16:56
У День Героїв Небесної cотні владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, очолив Божественну Літургію та Панахиду у храмі Новомучеників українського народу, що розташований на Алеї Героїв Небесної сотні.

З архиєреєм співслужило духовенство Київської архиєпархії з усіх частин Центрально-Східної України. Участь у молитві взяло чимало українців, які цього дня прийшли віддати шану полеглим Героям України.

Зазначимо, що саме в ці дні під час Революції гідності сягнуло свого піку протистояння між українським народом і тодішнім режимом. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану.

Звертаючись до присутніх, владика Йосиф Мілян сказав: «Сьогодні ми молимося на місці, де була не пошанована аж до смерті людська гідність та свобода. Молимося на місці, де загинули ті, які вірили й шукали справедливість. Дуже часто роздумуємо про події Майдану. Справді, це місце, де зберігалася велична і жертовна любов молодих українців до своєї Батьківщини, до свободи, попри те, що ніхто ідеологічно не працював і не виховував жертовної любові до свого рідного».

Далі владика зазначив, що Бог вкладає нам вогонь правдивої любові, про яку сьогодні говорить Іван Богослов: «Нема-бо більшої любові, як віддати своє життя за друзів». «Для усіх нас, християн, це невимовне свідчення, що Бог з нами. Це свідчення того, що, попри ідеології виховання та формаційні контексти, Бог діє в людині. Цей вогонь жертовної любові до брата творить невимовні акти самопосвяти за справедливість».

На завершення єпископ заохотив усіх присутніх: «Спробуймо сьогодні знову стартувати у цій правдивій, жертовній любові. Згорнімо з єства нашого буття нашарування щоденного пороху. Ми неодмінно віднайдемо це правдиве золото Божої любові, яке Господь вклав у нас, щоб видати його на світло денне, щоб воно заблищало і світило всім».

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next