АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян: «Молимося перед чудодійним списком Вишгородської Богородиці, щоб своїм омофором покрила всю Україну та Вселенну»

Четвер, 23 квітня 2020, 12:07
«Сьогодні ми хочемо сказати Богородиці, що з Нею ми впевнені. З Нею ми віримо у Воскресіння. З Нею ми приходимо до пустого гробу і маємо надію на щастя дочасне і вічне. З Нею нам не страшні ніякі біди і ніякі буревії. Бо якщо дитина тримається за руку матері, то є певна і спокійна» – це 22 квітня 2020 року, говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської Архиєпархії, під час свого візиту до собору Вишгородської Богородиці.

Нагадаємо, що сьогодні перед списком чудотворної ікони Вишгородської Богоматері Архиєрей молився за припинення пандемії коронавірусу Covid-19.

На подвір’ї храму Владику зустрів Протоєрей Тарас Валах, парох святині, та привітав Архиєрея такими словами: «Щиро запрошуємо Вас спільно помолитись перед нашою Святинею. Віримо, що за Вашим словом та благословенням, Пресвята Богородиця в особливіший спосіб візьме під свій Святий Покров весь український народ. Сьогодні, разом з Вами особливо хочемо молитися за воїнів, лікарів, а також тих, хто потерпає від недуги коронавірусу, та всіх недуг».

Відтак у самому храмі Владика Йосиф очолив Акафіст до Пресвятої Богородиці. Під час молитви Єпископ просив Небесну Владичицю, щоб своїм Материнським Покровом охоронила увесь український народ від пандемії коронавірусу: «Сьогодні, у цю вечірню пору, молимося у місті, де Ти прославлена, де перед Тобою схиляли голови й коліна київські князі та простий люд. Від віків Ти оберігала й покривала своїм Покровом наш народ. Заступися за нас сьогодні, не покидай, вернися до нас, будь з нами перед Богом нашим, а Твоїм Сином. Щоби минуло нас усяке лихо, аби ми не вмерли для Твого Сина і для Його Божого Царства. Щоб ми справді жили надією Воскресіння. Щоб Пасхою нашою був справді Ісус Христос – Син Божий і Твій Син. Тому, ще і ще раз з усім народом, що тут присутній у цьому храмі, що присутній у храмі під великим куполом неба, який називається Вишгород, ще і ще раз про це Тебе благаємо», - заносив молитву до стіп Богородиці Архиєрей.

На завершення молитви Єпископ-помічник Київський звернувся до усіх, хто приєднався до молитви завдяки онлайн-трансляції. У своєму слові Владика зазначив, що життя – це по суті боротьба, щодня та щохвилини. «Все здобувається боротьбою. Навіть Царство Боже, – каже Господь, – здобувається силою. Люди вже так звикли, що дбаючи про хліб насущний, про відсотки, про комфортне і вигідне життя, стараються на силу та тієї сили шукають. Шукають відповідних банків, кредитів, адекватної праці, друзів. Знаходяться завжди в проханні, в стремлінні так жити й так працювати, щоби здобувати», - зауважив проповідник.

«Ми сьогодні знову стоїмо перед іконою Вишгородської Богородиці, продовжив Владика. - Не маємо тут записок за здоров’я чи за подолання пандемії. Ми сьогодні стоїмо перед Богородицею, не зважаємо на всі фобії, які переживає людство та кличемо до Неї: «Радуйся». Нам так бракує сьогодні радості. Світові так бракує сьогодні оптимізму, надії та певності. Здається, що світ просить та волає, світ пропадає, гине, бо невідомо кого зачепить вірус. А ми, в храмі Вишгородської Богородиці, стоячи перед Її іконою співаємо: «Радуйся Воскресіння Прообразе ясний», – наголосив Протосинкел Київської Архиєпархії.

Ведучи далі Владика зазначив, що люди часто диктують Богові, як Він має повестися супроти їх справ, дітей, парафій, міст чи держави. «Ніби Він не знає, що нам треба... Старий Ізраїль колись молився і стояв перед Богом в інший спосіб. Він танцював, він грав на музичних інструментах і тішився Богом. Властиво співав Богові радісні псалми. Так і в українській традиції акафіст є перенесенням тієї форми молитви», - сказав проповідник.

Своє слово Єпископ завершив такими словами: «Вишгородська Богородиця, що ніколи не покинула свого народу, промовляє до Господа за нас. А ми перед Її чудодійною копією молимося і взиваємо ще і ще раз, щоби Вона не покинула свого Вишгорода. Щоби своїм омофором покрила усю Україну та всю Вселену. Бо до Неї моляться усі народи. Приносимо Богородиці пісню хвали та радості, що Вона нам надія. Благаємо в Неї помочі й заступництва, бо ще не чувано ніколи, щоби Божа Матір не помогла чи у нужді, чи у горю цього земного життя», – наголосив Архиєрей.

Прес-служба Київської Архиєпархії

Якщо Ви бажаєте підтримати роботу медійних проєктів Церкви, то просимо Вас скласти пожертву скориставшись цією простою формою: https://bit.ly/2V9vVSw

Ми хочемо бути поруч з Вами і разом з Вами ставати кращими. Будемо раді бачитися частіше та спілкуватися з вами у соціальних мережах, а зокрема на нашій сторінці у Facebook

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш телеграм канал

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next