АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф (Мілян) на Аскольдовій могилі освятив відновлену дзвіницю

Вівторок, 23 травня 2017, 20:41
22 травня 2017 року, у день перенесення мощів Миколая Чудотворця, владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, на Аскольдовій могилі у Києві звершив Чин освячення надбанного хреста на відновленій дзвіниці.

Цього дня в парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій могилі, єпископ Йосиф (Мілян) очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Разом із ним співслужили місцеві та запрошені священики.

Вітаючи архиєрея в парафії, парох громади митрофорний протоєрей Ігор Онишкевич зазначив, що цим торжеством парафія відзначає ювілей 1135-ліття пам’яті князя Аскольда.

Проповідуючи Слово Боже, єпископ зауважив, що за життя людина докладає багато зусиль для того, щоб підтвердити свою значущість у сіті: «Людина витрачає багато зусиль, щоб щось посідати, а наприкінці життя часто розуміє, що те, за що боролася, не варте всього життя». Ведучи далі, владика Йосиф зазначив, що про Миколая Чудотворця знаємо багато. Часто до нього звертаємося, знаємо його як чоловіка, який вмів дарувати, умів ділитися, умів зрозуміти чужу журбу, сльози та потребу. Робив це з ревності! Сьогодні знаємо багато волонтерських організацій, але часто такому служінню бракує ревності до Божого Слова, в якому Христос обіцяє радість усім, хто до Нього приходить», - наголосив архиєрей.

Опісля, звертаючи увагу на життя місцевої парафії, владика зауважив, що попри всі труднощі, у ній завжди панує дух святого Миколая Чудотворця: «Сьогоднішній празник є підтвердженням того, що тутешні парафіяни разом зі священиками добре перейняли досвід цього святого».

Після молитви на подвір’ї храму владика освятив хрест, який зависочів над відновленою дзвіницею. По завершенні молитви парох храму запросив усіх присутніх розділити святкову трапезу.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next