АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян перебуває з робочим візитом в Іспанії

Середа, 08 травня 2019, 11:48
5 травня 2019 року владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відвідав українську громаду в іспанському місті Олот, що в провінції Жирона.

В Іспанії владика Йосиф перебуває з робочим візитом як голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

У неділю єпископ очолив Божественну Літургію в місцевому храмі. Звертаючись до вірних, архиєрей зазначив: «Щоб справді утвердитися у вірі у Воскресіння, треба подбати про труд того бачення. Бо каже Господь, що лише чиста серцем людина Бога побачить. Щоб побачити на цій землі сліди Бога і Його обличчя, щоб відчути, що Господь насправді воскрес і несе це воскресіння кожному з нас, ми мусимо подбати про чисте, благородне людське серце. Тому в цю неділю Антипасхи я зичу всім нам щоразу воскресати до нового життя, змиваючи усю свою віроломність, усю неправду і нечистоту з власного серця у святій сповіді. Покаяння - це не втеча від проблем. Каятися зі своїх гріхів, своїх провин може лише відважна людина», - наголосив архиєрей.

Після молитви, звертаючись до місцевих жінок владика привітав їх із Днем матері. Зазначимо, що саме цього дня в Іспанії відзначали це свято.

У своєму привітанні єпископ зауважив: «У Києві стоїть пам’ятник княгині Ользі - сильній, вольовій жінці, яка провадила Україну в християнство, яка боронила українську землю, яка виховала чоловіка, що був острахом цілої Європи. Вважаю, що в Україні жінки - самі Ольги. Сьогодні святкуємо день пошани жінки. Її особлива роль не тільки в красі цього світу - лише вона вміє принести в дім радість, порядок і спокій».

Пізніше архиєрей зазначив, що молиться за те, щоб Господь обдаровував українок жіночою ніжністю і надзвичайною силою вміти перетворювати цей світ на щось прекрасне: «Бажаю, щоби обдаровував вас добрим здоров‘ям і щоби ви кожного дня горнулися до Божої віри, Його любові і Його милосердя. Щоб де б ви не були на своєму життєвому шляху, Бог благословив вас миром і душевним спокоєм, і щоби дарував вам у доброму здоров’ї, благополуччі і родинному мирі многая і благая літа!»

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next