АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян привітав Блаженнішого Святослава з одинадцятою річницею архиєрейської хіротонії

Вівторок, 07 квітня 2020, 18:44
«Хай Бог своїм милосердям і своєю ласкавістю благословить Вас усіма дарами та ласками, якими благословив Марію, що досконало виконувала Його волю. Мабуть, ми можемо творити грандіозні діла та великі справи. Але найголовніше для кожної людини-християнина, а зокрема священника та єпископа - звершити волю Божу».

Цими словами, сьогодні, 7 квітня 2020 року, владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, привітав Блаженнішого Святослава з одинадцятою річницею архиєрейської хіротонії.

Слова привітання владика Йосиф висловив по завершенні Архиєрейської Літургії з Вечірнею, що служилися у храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії, який розташований поряд із Патріаршим собором Воскресіння Христового.

У своєму слові єпископ пригадав, що одинадцять років тому в катедральному соборі Святого Юра, саме в це свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, відбулася архиєрейська хіротонія Блаженнішого Святослава. «Ніби співзвучно з Марією було мовлено устами нового архиєрея: «Хоч би де я був, завжди буду архиєреєм своєї Церкви. Змагатимуся за її добро, за її розвиток». Це було подячне слово нині Блаженнішого Патріарха Святослава, який приймав хіротонію і збирався на служіння до Аргентини», - зауважив протосинкел Київської архиєпархії.

Ведучи далі, владика зазначив, що ця подія була співзвучна із сьогоднішнім святом: «Як Марія не знала, що Її чекає, як сприйме це Йосиф, так для молодого єпископа, колишнього ректора Львівської духовної семінарії, було багато невідомих стежок». «Тому сьогодні хочемо Вас привітати, - звернувся до Блаженнішого Святослава владика Йосиф, - з тією відвагою, яку Ви тоді взяли на себе. Вітаємо Вас також з тією подією, яку Ви святкували у березні як Глава нашої Церкви. Дякуємо Богу, що Ви тоді згодилися. Дякуємо, що даєте добрий приклад Церкві та всім, хто на Вас споглядає, хто Вас чує та бачить Ваші діла. Хай Бог буде над Вами. Нехай Вас веде Його дорогами на цій землі. Нехай Господь за Вашими молитвами та проводом, благословить народ, Церкву і особливо Вас здоровими, благодатними, многими та благими літами», - побажав Главі Церкви владика Йосиф Мілян.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next