АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф (Мілян) у Білій Церкві освятив парафіяльну каплицю

П'ятниця, 04 травня 2018, 19:15
29 квітня 2018 року владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відвідав із душпастирським візитом парафію Блаженної княгині Ольги УГКЦ у місті Біла Церква.

Під час візиту єпископ освятив парафіяльну каплицю на честь Блаженної княгині Ольги. Помолитися з нагоди освячення храму прийшло чимало парафіян і гостей громади.

Найменші парафіяни привітали архиєрея давнім українським звичаєм, вручили йому хліб та сіль і просили благословення. Опісля владика Йосиф очолив чин благословення та Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з о. Євгеном Мерімеріном, адміністратором парафії, о. Ігорем Гріщенком, о. Романом Улеєм та протодиякона Михайлом Продиусом.

Під час проповіді єпископ звернув увагу, що набагато гіршою від фізичної хвороби є хвороба духовна: «Найчастіше ми не зауважуємо власний духовний параліч, який зумовлений нашими гріхами та непослухом до Бога. У цьому разі наша віра є паралізованою і ми не помічаємо або, радше, не хочемо помічати наших ближніх». Владика наголосив, що сьогоднішня подія є свідченням віри парафіян, котрі, хоч у невеликому приміщенні, здійснюють власне духовне оздоровлення та свідчать віру ближнім, вказуючи на дорогу до святості прикладом власного життя. Архиєрей закликав вірних і надалі розвивати власну віру, якомога частіше приймаючи Святі Таїнства в парафіяльному храмі.

По завершенні Літургії о. Євген подякував єпископу за візит та очолену молитву: «Дякуємо вам, Преосвященний владико, за те, що прибули сьогодні до нас, щоб розділити з нами радість Христового Євангелія. Дякуємо, що завжди всіляко підтримуєте та сприяєте розвитку нашої парафії».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next