АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії уділив піддияконські свячення

Понеділок, 22 червня 2020, 10:55
20 червня 2020 року владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії уділив піддияконські свячення семінаристам шостого курсу. Участь у молитві взяв владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Молитовний чин звершили перед початком Великої вечірні, яку архиєрей очолив у співслужінні з ректором семінарії та отцями-настоятелями. Про це повідомили на офіційному сайті духовного закладу.

У своєму слові до семінаристів протосинкел Київської архиєпархії наголосив, що випускники духовної семінарії мають велику місію: нести Бога людям. Єпископ застеріг, що це непросте завдання в сучасному світі, який часто розвиває зневіру до Церкви. Цей світ потребує свідчення Христа власним життям. Це дозволить показати, що Бог живий і Він готовий підняти людину з її найбільших упадків. «Сьогодні Церква торкнулася своїм благословенням десятьох випускників Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. У молитвах ми просили сходження Божої благодаті на тих, які будуть боротися за українську душу в тілі рідного народу», - наголосив архиєрей.

Ведучи далі, владика Йосиф зауважив, що пандемія духовна захопила світ більше, ніж фізіологічна. «Думаю, що піддиякони мають дуже поважну службу: служити  так, щоб пандемія, яка заповзялася на людський дух та на безсмертну  людську душу, не згубила наш народ і нашу Церкву».

Завершуючи своє слово, єпископ-помічник Київської архиєпархії побажав семінаристам, щоб воскреслий Спаситель провадив їх у боротьбі за кращі людські кроки. «Нехай дозволить вам бути гідними і достойними ваших попередників. Навчіться з воскресіння вашої Церкви, навчіться з її мучеництва. Спробуйте заглянути у скриню Божих небесних дарів, які залишили нам наші новомученики. Хай вони вам будуть дороговказом і надією, що ніяка жертва ніколи не буде марною. Вона дасть благодатну росу, на якій зростатимуть  нові покоління християн, які славитимуть Господа».

Відтак до архиєрея звернувся протоєрей Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. Він подякував владиці за благословення, яке від першого курсу товаришує семінаристам. «Шість років тому ви відчинили двері семінарії для цих братів-випускників. Сьогодні ви відкриваєте для них двері благодаті Духа Святого з прийняттям першого ступеня священства», - зауважив ректор семінарії.

На завершення з подячним словом від випускників семінарії виступив брат Назар Шевчук. Він подякував владиці за уділені свячення та висловив прохання про молитву, щоб достойно звершити слова Христа: «У малому ти був вірний, поставлю тебе над великим» (Мт. 25, 21).

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next