АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф (Мілян) вручив канонічні місії катехитам Київської архиєпархії

Вівторок, 26 вересня 2017, 17:55
23 вересня 2017 року владика Йосиф (Мілян) у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії вручив канонічні місії катехитам Київської архиєпархії.

Цього дня у духовній семінарії відбулося одразу два заходи: вручення канонічних місій та семінар «Катехитичне служіння особам, які мають особливі потреби».

День розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Йосиф. Звернувшись до катехитів під час проповіді, владика зазначив, що катехитичне служіння, можливо, й не позначене такими труднощами і жертвами, які супроводжують воїна або медика десь на передовій АТО, але прирівняв катехита до чоловіка, котрий ділиться кухликом води, що заспокоює спрагнену за Богом людську душу. Цей кухлик, отриманий із рук катехита сьогодні, може стати твердою основою для звершення величних християнських подвигів у майбутньому. Тому архиєрей заохотив усіх катехитів ревно виконувати Божу волю, і відчуваючи насолоду від служіння, сподіватися на відповідну нагороду.

По закінченні Літургії, катехитам урочисто вручили канонічні місії для навчання Катехизму на 2017/2018 роки. Цього року в Київській архиєпархії близько 80 осіб отримали право на проведення катехитичного навчання.

Далі в рамках семінару учасники слухали доповіді сестри Вероніки Донателло, відповідальної за катехитичне служіння для осіб з особливими потребами при Єпископській Конференції Італії. У рамках цих доповідей сестра поділилася своїм досвідом роботи з дітьми-аутистами.

бр. Іван Мікловш, V курс КТДС
ktds.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next