АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян узяв участь у зустрічі представників конфесій та релігійних організацій з мером Києва

Четвер, 09 квітня 2020, 13:12
8 квітня 2020 року владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, узяв участь у зустрічі представників конфесій та релігійних організацій з мером Києва Віталієм Кличком.

Під час зустрічі присутнім було представлено документ «Пропозиції щодо проведення в період карантину релігійних заходів, зокрема відзначення Великодніх свят».

Владика Йосиф запевнив владу міста, що у Київській архиєпархії підтримують усі заходи карантину, щоб таким способом уберегти здоров’я вірних. «Нам важливо, щоб через дотримання правил не дати можливості швидкому розповсюдженні коронавірусної інфекції COVI-19. Тому всіляко закликаємо наше духовенство, щоб провадили у своїх парафіях інформаційні компанії про поведінку людей у час пандемії», - наголосив єпископ.

Протосинкел Київський також пригадав, що у Київській архиєпархії ще на початку пандемії було видане спеціальне розпорядження, у якому Церква закликає вірних виконувати вказівки цивільних органів влади та дотримуватися усіх санітарних норм. «Особливо дбаємо про те, щоб люди не піддавалися паніці, об’єктивно перевіряли інформацію та щоб дотримуватися «інформаційної гігієни». Тому заохочуємо всіх греко-католиків користати з онлайн-трансляцій богослужінь на сайті УГКЦ та Київської архиєпархії», - наголосив архиєрей.

Завершуючи слово, владика Йосиф зазначив, що Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у спеціальному зверненні дав детальні поради щодо поведінки у храмі на Страсний тиждень і Великдень, зокрема щодо Сповіді і Причастя.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next