АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян узяв участь у прощі до місцевості Пух (Німеччина)

Середа, 06 березня 2019, 13:27
3 березня 2019 року владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, протосинкел Київський, узяв участь у прощі до місцевості Пух, що в Німеччині, де паломники прибувають, щоб віддати шану блаженній Едігні, дочці Анни Ярославни та внучці київського князя Ярослава Мудрого, а також щоб помолитися біля її мощів.

У прощі взяли участь також владика Петро Крик, Апостольський екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії, і владика Василь Тучапець, Екзарх Харківський.

Цього дня на Богослужінні зібралося чимало вірних, вихідців з України та Німеччини, серед них і студенти Східних Католицьких Церков з Айхштета, а також Тетяна Фольварочна-Пишнюк, письменниця з Києва, яка властиво написала роман про блаженну «Едігна. Божа вивірка».

У місцевій церкві Божественну Літургію очолив владика Йосиф Мілян. Зі словом до вірних звернувся владика Василь Тучапець, який звернув увагу на постать блаженної, що виділялася особливою вірністю Богу: «Блаженна Едігна залишається і сьогодні для нас прикладом служіння людям та Господу Богу, щоб вдивляючись у її святість і ми гідно прямували до Царства Небесного».

Зазначимо, що блаженна Едігна є спільною святою для України, Франції та Баварії. Ім’я онуки Ярослава Мудрого та дочки французької королеви Анни Едігни означає «надзвичайно достойна». Розповідають, що не бажаючи вийти заміж за нелюба, у 1074 році Едігна вирішила втекти до Києва і, прямуючи на Схід, залишилася в баварському селі. Протягом 35 років вона жила в дуплі велетенської липи біля місцевої церкви, молилася, займалася цілительством, учила людей грамоти. Едігна відійшла у вічність 1109 року, а 1120 року була беатифікована Церквою як блаженна.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next