АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф (Мілян) взяв участь у відкритті Форуму української молоді діаспори

Вівторок, 23 серпня 2016, 16:26
Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київський, напередодні 25-ї річниці незалежності України, перебуваючи з робочим візитом на Вінниччині, взяв участь у відкритті Форуму української молоді діаспори, який цими днями проходить у Вінниці.

З нагоди відкриття форуму владика зачитав привітальне слово Блаженнішого Патріарха Святослава. Зазначимо, що oрганiзатoрoм заходу виступає Свiтoвий кoнгрес украïнських мoлoдiжних органiзацiй. Участь у ньому беруть представники з понад 30-ти країн світу.

У цей день владика також взяв участь у відкритті меморіального комплексу імені Миколи Леонтовича, великого українця, композитора й автора всесвітньо відомого «Щедрика». Захід проходив у с. Марківка Теплицького району, що на Вінниччині, де й народилась легендарна щедрівка та де, перебуваючи в гостях у батька, обірвалось життя видатного композитора.

На закінчення візиту до подільського краю єпископ зустрівся з головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм. Як розповів о. Микола Дуркалець, протопресвітер Вінницький, під час зустрічі вони обговорили розвиток паломницького руху УГКЦ на Вінниччині.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next