АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян бере участь в урочистих святкуваннях німецького міста Падеборн

Понеділок, 29 липня 2019, 10:00
Владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, цими днями бере участь в урочистому вшануванні покровителя німецького міста Падеборн – святого Ліборія.

Разом з владикою у Німеччині перебувають о. Іван Сохан, економ Київської архиєпархії, та о. Роман Улей, секретар владики.

Під час урочистих святкувань владика Йосиф особисто привітав архиєпископа Ганса-Йозефа Беккера та подякував Йому за постійну та значну підтримку Київської архиєпархії.

У розмові з архиєпископом владика зазначив, що серед людей, зокрема серед богословів, поширеним є вислів: де є єпископ, там є Церква. Владика відзначив, що особливо часто цей меседж звучить у колі єпископів, які дбають про повірену їм паству. Відтак єпископ-помічник Київський звернув увагу на постать святого покровителя міста Падеборн: «Роздумуючи над життям святого Ліборія, день якого нині святкує ваша архиєпархія, бачимо, що він служив Церкві як архиєрей. Добре знаємо, що Церква складається з живого організму – родини, яка будується на Христі-Господі. Тому цього року Українська Церква робить особливі заходи для збереженні родини, її статусу, усіх прав і свобод. Бо небезпека супроти родини зараз спостерігається не лише в Україні, а й у Європі та в цілому світі».

Відтак від імені нашої Церкви, а зокрема від Київської архиєпархії, владика подарував архиєпископу Гансу-Йозефу Беккеру ікону Пресвятої родини, написану у традиційному візантійському стилі, і побажав: «Нехай вона оберігає ваші родини та вашу Церкву, щоб Церква, за прикладом Ісуса Христа, далі гідно служила людині, яка об’єднана у спільноту родини». Завершуючи розмову, владика Йосиф висловив слова вдячності архиєпархії Падеборн за підтримку Київської архиєпархії: «Дякуємо вам, що ми, як Церква, у родині Вселенської Церкви, знайшли місце у вашому серці. Дякуємо вам за підтримку та співпрацю. Запевняємо вас у своїх молитвах, у глибокій вдячності та пошані».

Зазначимо, що кожного року сотні тисяч християн з різних куточків Німеччини та всього світу збираються на це непересічне свято віри. Цього року місто приймає майже мільйон відвідувачів.

Додамо також, що починаючи з 2014 року, архиєпархія Падерборн активно підтримує пасторальні і соціальні проекти Київської архиєпархії. 

Довідка: Архиєпархія Падерборн – римо-католицька архиєпархія на північному заході Німеччини, заснована у 799 році папою Левом ІІІ. та королем Карлом Великим. Територія архиєпархії охоплює майже 15 тис. квадратних кілометрів. Майже 5 млн населення архиєпархії є досить строкате за своїм конфесійним складом. Тут мирно живуть як католики (32,3 відсотка місцевого населення), так і протестанти, і багато конфесійно змішаних родин. На 703 парохіях у 19 деканатах здійснюють своє душпастирське служіння 974 священники та 121 ієромонах. З 2003 року архиєпископом Падерборна є Ганс Йосеф Бекер, якому допомагають троє єпископів-помічників. Із 836 року в катедральному храмі Падерборна спочивають реліквії св. Ліборія, який у IV ст. був єпископом Ле Мансу (Франція). Саме цей святий є покровителем як архиєпархії, так і міста Падерборн.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next