АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф (Мілян) поділився з семінаристами-паломниками секретом щастя

Неділя, 14 червня 2015, 13:36
У суботу, 13 червня, семінаристи УГКЦ у контексті прощі з нагоди 1000-ліття відходу у вічність рівноапостольного князя Володимира відвідали Національний заповідник «Софія Київська».

Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, привітав усіх паломників та звернувся до семінаристів зі словом.

«Ми сьогодні стоїмо перед найстаршим храмом українського християнства. Стоїмо перед храмом, який будували хрестителі та просвітителі української землі. Стоїмо перед храмом, де київське християнство залишило нам Оранту – "Непорушну стіну"... Вдивімося сьогодні в її очі, в її постать, піднесені до неба – до Бога рук. Спробуймо сьогодні помолитися за непорушність Закону Божого на українських землях, за непорушність єдності Церкви Володимирового хрещення, за непорушність кордонів нашої землі та єдність всіх українських земель».

Запрошуючи увійти до храму Софії, єпископ апелював: «Сьогодні увійдемо у храм Святої Софії – Премудрості Божої, овіяний молитвою перед спробою знищення нас як нації, як народу і як християн. Але це храм як символ непохитності й непорушності Божого Слова, Божої правди, істини і Церкви, про яку Ісус казав: "Ворота пекельні не подолають її". Спробуймо увійти в цей храм і стати перед Орантою київською, як перед особливою святинею нашої землі, нашого київського єдиного християнства, молячись за те, щоб ми, як діти Церкви, колись віддали хвалу Богу єдиним серцем і устами», – закликав архиєрей.

Усі семінаристи мали нагоду ближче ознайомитись із Національним заповідником «Софія Київська» та помолитись перед величною Орантою за мир і єдність України та Церкви Христової.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next