АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян провів онлайн-зустріч із духовенством Київської архиєпархії

Середа, 24 березня 2021, 17:12
24 березня 2021 року владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, провів онлайн-зустріч із духовенством Київської архиєпархії по завершенні триденних духовних реколекцій.

Звертаючись до духовенства, владика Йосиф подякував усім за участь у спільних реколекціях. Окрему вдячність архиєрей висловив своєму співбрату в монашестві ієромонаху Йоні Максіму, ігумену студитів. При цьому єпископ зазначив, що добре знає реколектанта, оскільки перед прийняттям єпископської хіротонії проходив у нього особисті реколекції.

Ведучи далі, владика Йосиф передав духовенству вітання від Отця та Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. «Цими днями відзначатимемо десятиліття з дня обрання Блаженнішого Святослава на пост Глави нашої Церкви та Його інтронізації на Патріаршому престолі. Тому прошу кожного з нас особливо молитися в наміреннях Глави УГКЦ, щоб Господь Бог попровадив Його рухатися в благодатному напрямку розвитку і зміцнення нашої Церкви», – наголосив протосинкел Київський.

Далі єпископ розповів про можливість духовенства вакцинуватися від недуги коронавірусу COVID-19. «Кожен має право добровільно вакцинуватися. Ми нікого не змушуємо це робити. Це свобідний вибір кожної людини та кожного священника. У такій ситуації маємо поступати згідно зі своїми переконаннями», – зазначив владика.

Також єпископ поділився своїми роздумами щодо проголошеного Папою Франциском Року святого Йосифа. «Нам варто всім разом подумати, як відзначити цей рік, щоб належно вшанувати святого Йосифа. Адже святий Обручник Діви Марії був причетний до спасіння світу та кожної людини зокрема. Таке вшанування буде виявом нашої вдячності за те, що він над нами чуває і у свій особливий духовний спосіб нам допомагає», – наголосив архиєрей.

Завершуючи своє слово, владика попросив священників у час посту шукати можливостей і нагод послужити своїм вірним тайною Сповіді. «Підтримуйте своїх людей, спілкуйтеся з ними. Нашим важливим завданням у час пандемії є підтримувати оптимізм. Тому будьте тими вогниками надії для багатьох ваших вірних, які цього потребують», – наголосив він.

Відтак усі священники та диякони мали нагоду поставити владиці свої запитання та поспілкуватися з архиєреєм у формі діалогу.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next