АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф (Мілян): «Спробуймо бажати Бога так, як бажає повітря особа, яка занурена у воду»

Понеділок, 18 січня 2016, 16:17
18 січня 2016 року, у Навечір’я Богоявлення Господа нашого Ісуса Христа, Єпископ-помічник Київський Йосиф (Мілян) у Патріаршому соборі Воскресіння Христового здійснив Чин освячення води.

Розпочали моління Царськими часами, під час яких духовенство та вірні Київської архиєпархії УГКЦ молилися та роздумували над псалмами і текстами зі Святого Письма. Опісля владика Йосиф очолив Вечірню з Божественною Літургією св. Василія Великого.

По завершенні Божественної Літургії всі перейшли до притворної частини храму, де і відбувалося освячення води.

Освятивши воду та окропивши нею присутніх, архиєрей промовив до вірних і звернув їхню увагу на потребі зміни життя: «Коли в християнстві хтось має стабільний стан, то це означає, якщо не прогрес у Бозі, то автоматичне падіння. Тягнімося до Бога як рослинка до сонця, будьмо спраглі благодатної вологи – Божої ласки у своєму житті. Спробуймо бажати Бога так, як особа, яка занурена у воду, тягнеться до повітря. Тоді справді наше життя стане достойне Бога, тоді увійдемо у світло, яким є Бог, просвітимося Богом і Ним житимемо».

Опісля владика від серця бажав усім благодатних Богоявлінських свят: «Хай ця освячена Святим Духом йорданська вода, буде тою самою, що змивала в час хрещення Івана тих, які приходили очиститися і прилучитися до Бога. Хай ця йорданська вода освятить і благословить наші помешкання, життєві дороги, родини, наш храм Святого Духа, котрим є кожна людина. Хай Господь благословить добрим здоров’ям і силою перемагати зло і ходити у світлі Божих заповідей».

На завершення архиєрей уділив присутнім благословення, після чого вірні набирали в посудини освячену воду, яку понесли до своїх домівок, щоб освятити нею помешкання та поділитись нею із ближніми.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next