АКТУАЛЬНО

Єпископ Йосиф Мілян зустрівся з мером міста Біла Церква для обговорення земельного питання місцевої громади УГКЦ

Субота, 06 лютого 2021, 11:52
5 лютого 2021 року владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії, зустрівся з паном Геннадієм Диким, мером міста Біла Церква, що на Київщині, для обговорення земельного питання громади УГКЦ у місті.

Окрім згаданих сторін у зустрічі взяли участь: канцлер Київської архиєпархії протоієрей Василь Чудійович, адвокат Олег Якимяк і заступник міського голови Олег Усенко. Зокрема, йшла мова про врегулювання ситуації навколо земельного питання парафії Різдва Христового УГКЦ у місті Біла Церква.

Нагадаємо, що згадана греко-католицька парафія була заснована ще у 2004 році з благословення Блаженнішого Любомира Гузара. З того часу громаді так і не вдалося отримати земельну ділянку для безперешкодного будівництва власного храму УГКЦ. Лише у 2014 році органи влади надали всі законні дозвільні документи для будови храму. У 2018 році на земельній ділянці розпочали будівельні роботи. Однак вони були припинені через протиправні дії з боку групи зловмисників, які повалили бетонну загорожу на місці будівництва храму та всіляко перешкоджали веденню будівельних робіт. На захисті греко-католиків тоді виступила низка політиків та міжнародних спільнот. Зокрема, у Міністерстві закордонних справ повідомили таке: «Засуджуючи ці протиправні дії, які шкодять міжнародному авторитету нашої держави, МЗС України висловлює протест і виступає категорично проти подібних проявів розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Очевидно, що метою цієї протиправної дії є посіяти страх і невпевненість не лише серед греко-католиків, а й серед вірян інших конфесій».

У ході сьогоднішньої розмови владика Йосиф Мілян говорив про нагальну потребу вирішення конфліктної ситуації, яка має негативний вплив на суспільство. «Нам важливо, щоб ми перейшли від слів до конкретних дій, щоб ця громада мала всі сприятливі умови для свого розвитку, оскільки це передбачено законом щодо свободи совісті та віросповідання всіх громадян», - наголосив архиєрей.

Відтак мер міста Біла Церква запевнив представників Київської архиєпархії у швидкому врегулюванню цієї ситуації. За його словами, органам місцевої влади також залежить на тому, щоб у місті усі громадяни могли належно проявляти свої релігійні почуття, а зокрема греко-католики. Тому невдовзі має відбутися наступна зустріч, під час якої буде домовлено про конкретні кроки щодо врегулювання даної ситуації.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next