АКТУАЛЬНО

Єпископат Польщі: «Просимо Бога про мудрість і просвіщення Святого Духа, щоби зміни відбувалися у мирний спосіб»

Четвер, 23 січня 2014, 23:32
Конференція Єпископів Польщі запевнила Блаженнішого Святослава (Шевчука), Главу УГКЦ, і Архиєпископа Мечислава Мокшицького, Митрополита Львівського, Голову Конференції РКЦ в Україні, про солідарність усіх польських єпископів із братнім українським народом.

«З великою стурбованістю ми спостерігаємо за боротьбою братнього українського народу, яка не може бути байдужа ні для Польщі, ні для поляків, що живуть в Україні», – ідеться в листі, який підписав Архиєпископ Юзеф Міхалік, Голова Конференції Єпископів Польщі.

Ієрархи запевняють про свою молитву, а також висловлюють «щирі слова співчуття батькам тих, хто у ці дні трагічно загинув».

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Лист єпископів Польщі про підтримку українського народу

Ваше Високопреосвященство,
Архиєпископе Святославе,
Митрополите Київсько-Галицький Української
Греко-Католицької Церкви

Ваше Високопреосвященство,
Архиєпископе Мечиславе Мокшицький,
Митрополите Львівський латинського обряду

Шановні співбрати у пастирському служінні!

З великою стурбованістю ми спостерігаємо за боротьбою братнього українського народу, яка не може бути байдужа ні для Польщі, ні для поляків, що живуть в Україні. Тому прагнемо ще раз, у цьому важкому часі, пригадати українському народові нашу братерську одностайність та єдність, а також підтвердити солідарність та запевнити про молитву, яку польські єпископи возносять до Бога за усіх вас.

За вашим посередництвом хочемо також висловити щирі слова співчуття батькам тих, хто у ці дні трагічно загинув. Усіх їх ввіряємо Божому милосердю.

Молитвою огортаємо також увесь народ України. Просимо Бога про мудрість і просвіщення Святого Духа, щоби зміни відбувалися у мирний, вільний від напруження, взаємної агресії та проливання крові спосіб. Пам’ятаємо також, що духовні рани лікуються довше, ніж тілесні. Ще і ще раз оцією нашою спільною декларацією бажаємо пригадати, що «співпраця вільної Польщі з вільною Україною є істотним елементом, який допоможе, щоб у цій частині Європи панував мир, люди втішались релігійною свободою, а права людини не виявились під загрозою».

Віримо, що Бог, Сотворитель усього, що існує та історії людства, в дусі братерства та злагоди благословить віднайти правильні рішення, які будуть служити добру для усіх мешканців України, а Церкви та всі релігійні спільноти, які глибоко чутливі на автентичне добро людини, будуть і надалі радіти повнотою прав і громадянської свободи, які так потрібні для виконання їхньої місії.

Нехай Господь оберігає усіх нас у мирі та любові

Архиєпископ Юзеф Міхалік, Митрополит Перемишля,
Голова Конференції Єпископів Польщі

Архиєпископ Станіслав Гадецький,
заступник Голови Конференції Єпископів Польщі

Єпископ Войцех Поляк,
Генеральний секретар Конференції Єпископів Польщі

Фото з архіву

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next