АКТУАЛЬНО

Єпископ-еколог звернувся до учасників Екогеофоруму в Івано-Франківську

П'ятниця, 24 березня 2017, 14:31
23 березня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу під час Міжнародної науково-практичної конференції "Екогеофорум-2017. Актуальні проблеми та інновації" єпископ Михайло (Колтун) виголосив слово про бережне ставлення до землі, довкілля та життя.

Владика, голова Синодального комітету УГКЦ у справах екології, зазначив: "Питаннями екології, збереження цього світу і життя на землі займається не тільки наука, а й Церква, яка покликана до збереження життя. Боже посланництво землі - щоб вона родила і стала достатком нашого життя. Для нас з вами є ті дари Божі".

Звертаючись до учасників конференції, архиєрей сказав: "Від вас, науковці, ми потребуємо напрацювань, щоб ми могли правильно землею володіти, надрами, енергією, якою живе земля і ми. Це той науковий підхід, щоби не зашкодили один одному і довкіллю. Щоб ми кінцево не нарікали, в якому ми світі живемо". Аархиєрей продовжив: "Церква закликає, щоби ми могли відновити себе в цьому світосприйнятті життя, щоб ми росли і множилися, щоби життя розвивалося і ми з вами. Як Церква, так і ваш унікальний навчальний заклад України, який заглядає в глибину нашої землі, докладають зусиль, щоб ми могли совісно, з любові сприймати ці дари Божі і розподіляти для нашого життя. Щоб не використовувати землю як матеріал, але сприймати як духовну складову. Щоби ми могли цю землю, яку Бог дав, любити та з любов’ю ставилися до неї. Щоб з совісті були співвідповідальні за цю землю, за те життя, що є в ній і на ній, яке дає Бог. Коли ми будемо берегти цю землю, то військовим, які захищають нас, буде легше обстоювати її. Так як всі народи опікуються землею, дорожать нею і моляться, щоб і ми так берегли її, щоб могти на ній втішатися один одним". Відтак поблагословив учасників.

"Папа Римський заохочує нас закликами про життя, щоб ми могли в такий спосіб дбати про життя і ділитися тими надбаннями з усіма людьми. Церква не є сама в собі, Церква то є всі. Тож важливо, щоби ми могли всі разом підтримати це Євангельське вчення про життя, про світ, землю, про все довкілля, щоб нам приємно було всім на цій землі жити", - підсумував архипастир.

Конференція присвячена 50-річчю університету.

Сокальсько-Жовківська єпархія

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next