АКТУАЛЬНО

Єпископи Австралії: «Повага аборигенів до землі навчає нас поваги до створіння»

Понеділок, 21 липня 2014, 12:08
«Аборигени – модель шанобливого ставлення до Божого створіння в сучасному світі», – головне послання Єпископської Конференції Австралії, яка видала спеціальне звернення з нагоди «Неділі аборигенів».

Єпископи видали цей документ, щоб в особливий спосіб наголосити на тій повазі, яку мають австралійські аборигени до землі. «Вони бачать у ній щось живе, щось, що є святим», – сказано в документі. Представники Церкви в Австралії вважають, що в сучасному світі приклад шанобливого ставлення місцевих аборигенів заслуговує не лише на увагу, але він повинен стати моделлю для наслідування для т. зв. цивілізованого світу і для всієї міжнародної спільноти. Єпископат зазначив, що на відміну від розвиненого світу, поведінка і спосіб життя цих, на перший погляд примітивних, людей не є загрозою для краси Богом створеного світу, а навпаки, їхній стиль життя вчить того, як треба піклуватися про власну країну та захистити Землю і все, що її наповняє.

«Вони передають цю спадщину поваги до Землі з покоління в покоління, навчаючи прийдешні покоління здатності відповідати на запрошення Творця берегти і поважати Його створіння, – наголошує Єпископська Конференція, додаючи: - Для цього треба навчитися також відкривати реальну Божу присутність у повсякденному житті».

На кінець єпископи наголосили на тому, що Церква в Австралії запрошує усіх вірних за прикладом св. Франциска відновити справжні відносити з Богом, людством та всім створінням і за прикладом корінних австралійців, які є чудовим свідчення для всіх християнських громад, об’єднуючись у Євхаристії, завжди пам’ятати, що приносимо до престолу дари хліба і вина, тобто землю та всі її створіння, як жертву Богові.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з посиланням на ZENIT

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next