АКТУАЛЬНО

Єпископи Борис і Гліб відвідали греко-католиків у бельгійському місті Антверпен

П'ятниця, 08 лютого 2019, 12:48
У неділю, 3 лютого, Єпарх Паризької єпархії Борис Ґудзяк та Єпарх єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні та Апостольський візитатор для українців греко-католиків Ірландії Гліб Лончина завітали з душпастирським візитом до греко-католицької парафії Святого апостола Андрія Первозванного та Святого Миколая Миро-Ликійського міста Антверпен.

Уже традиційно владика Борис відвідує Антверпен після щорічного Єпархіального собору в монастирі Шевтонь. Останній візит Єпарха Паризької єпархії до міста Антверпен був 5 лютого 2017 року.

Цього року Архиєрейську Літургію очолив владика Гліб Лончина у співслужінні з владикою Борисом та парохом Антверпенської парафії Русланом Піхом. Після Євангелія до вірних звернувся владика Борис із закликом до єднання сердець і сопричастя з ближніми: «Наше зібрання повинне бути зібранням навколо Божих істин, повинне бути зібранням Тіла Христового – цього потребує Бельгія, саме цього потребує це славне місто!»

Вадика Гліб звернувся до парафіян зі словами завжди радіти в Господі та «усвідомлювати велику Божу любов до нас, велике Боже милосердя, і нехай саме це керує нашим життям, а не те, що ми – перші між грішниками, адже Христос прийшов грішників спасти».

По закінченні Літургії владики поблагословили мирян, а відтак у парафіяльному залі відбулося святкове частування разом з єпископами та гостями. Четверо представників Антверпенської парафії поділилися своїми враженнями та думками від Єпархіального собору. Владика Борис також розповів присутнім про Братство Бориса і Гліба, яке заснували владики Борис та Гліб. Того ж дня до братства прийняли ще одного кандидата із Антверпена.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next