АКТУАЛЬНО

Єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провели нараду

Понеділок, 28 лютого 2011, 20:11
24 - 25 лютого 2011 року у Львові-Брюховичах відбулася нарада єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. У засіданні взяли участь усі українські греко-католицькі єпископи, які діють на території України та Апостольський адміністратор Бучацької єпархії УГКЦ. Перед нарадою владики прийняли участь у зустрічі з римо-католицьким єпископатом в Україні.
24 - 25 лютого 2011 року у Львові-Брюховичах відбулася нарада єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. У засіданні взяли участь усі українські греко-католицькі єпископи, які діють на території України та Апостольський адміністратор Бучацької єпархії УГКЦ. Перед нарадою владики прийняли участь у зустрічі з римо-католицьким єпископатом в Україні. Основні теми, над якими розмірковували учасники зустрічі, стосувалися роботи над проектом Інструкції про регулювання книговидання у Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ та опрацюванням напрямів та практичних рекомендацій катехитичного служіння у Верховному Архиєпископстві. Було також обговорено та надано рекомендації щодо дальшої реалізації проекту створення загальноцерковного друкованого видання УГКЦ в Україні. Керівник Адміністрації Патріаршої курії УГКЦ Владика Богдан (Дзюрах) доповів учасникам наради про чинну структуру центральних органів УГКЦ.

Окрім цього, було продовжено дискусію про семінарію для пізніх покликань, тобто для кандидатів на священство з різних регіонів України, які отримали покликання у вже пізнішому віці та зголошуються до своїх владик.

Учасники наради заслухали звіти усіх голів церковних комісій Верховного Архиєпископства та подали свої рекомендації щодо їхньої дальшої діяльності. Єпископи заслухали звіти про стан будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, про Тиждень молитов за єдність християн у Києві, який проходив 18 - 25 січня 2011 року та взяли до відома інформацію про лист-відповідь від Мінфіну про оподаткування пожертв вірних.

Значну частину робочого часу учасники наради уділили організаційним питанням щодо проведення Виборчого Синоду, який розпочне свою роботу 21 березня 2011 року та урочистого введення на престол (інтронізації) нового Глави Церкви, що заплановане на 27 березня.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next