АКТУАЛЬНО

Єпископи Польщі та України: «Прагнемо разом дати відповідь експансії секуляризму та військовій агресії, яка йде зі Сходу»

Середа, 10 червня 2015, 13:07
«Ми прагнемо, аби справу у примиренні народів – польського й українського – було продовжено через конкретну співпрацю, взаємоповагу, розуміння і взаємну підтримку між представниками наших народів і Церков, аби в такий спосіб засвідчити єдність у різноманітті й дати відповідь експансії секуляризму та військовій агресії, яка йде зі Сходу».

Про це йдеться у спільному Комунікаті за результатами зустрічі представників Католицької Церкви Польщі та України 9 червня 2015 р.

Як зазначається в документі, цього року виповнюється десята річниця історичного моменту, коли у Варшаві та Львові – 19 і 25 червня 2005 р. – з нагоди Року Євхаристії єпископи Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви Польщі оприлюднили спільне пастирське послання з нагоди акту взаємного прощення і примирення. У посланні єпископи закликали піднятися вище політичних поглядів та історичних подій, вище релігійних обрядів та національностей – української й польської, аби на весь голос промовити слова: «Ми прощаємо і просимо прощення».

«Висловлюємо велику надію на те, що програма, розроблена контактними групами між Римо-Католицькою Церквою Польщі, Українською Греко-Католицькою та Римо-Католицькою Церквою в Україні, реалізується в партнерстві між парафіями двох країн у прямих контактах, обміні візитами та пастирським досвідом», – йдеться в Комюніке.

«Важливою справою також є прагнення справедливої реституції щодо церковного майна та врегулювання питань власності щодо святинь», – мовиться в документі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next